• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový řez s medovými jablky
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový řez s medovými jablky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO DO FORMY NA BISKUPSKÝ CH
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Medovo-jablečná náplň
    • 800
      g jablka
    • 120
      g med
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      dl voda
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • medovina nebo rum - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí prokrojíme, formu vyložíme folií nebo alobalem a naplníme.
2
Nastrouhaná jablka dáme do hrnce s nepřilnavým dnem a na mírném plameni krátce podusíme společně s citronovou šťávou a medem. Ve vodě rozmícháme pudink, který vlijeme do jablečné směsi a rychle zamícháme, aby se nesrazil dřív než bude promíchaný s jablky. Po krátkém provaření natřeme polovinu směsi na spodní díl piškotu, zaklopíme, naneseme zbytek, uhladíme a dáme vychladit a proležet nejlépe do druhého dne.
3
Pokud nebudou jíst řezy děti, můžeme piškot pokapat medovinou, punčem nebo rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

Dort se slaným karamelem a medovými…

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Vaření Děti Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Jablka Med Medovina Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Teplá voda Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

650
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
22
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
21
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III
17
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Piškotový vynikající dort
Piškotový vynikající dort
Pita chléb
Pita chléb
Pita s cizrnovým salátem
Pita s cizrnovým salátem
  • Recepty.cz
  • Piškotový řez s medovými jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact