• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus II.

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání formy
    • 250
      g cukr krystal
    • 6
      ks vejce velká - oddělené žloutky a bílky
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 280
      g polohrubá mouka nebo Plain flor - přesáté přes síto

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit přebytečnou mouku. V jedné nádobě šleháme žloutky s cukrem do běla, přidáme vanilkový extrakt. V druhé nádobě ušleháme bílky do tuha. Opatrně smícháme pohyby odspodu, nahoru a podsypáváme moukou, dokud není všechna lehce vmíchaná. Přelít do formy.
2
Péci asi 40 minut, dozlatova. Vyndat z trouby a postavit i s formou na 15 minut na mřížku. Pak otevřít a obrátit na mřížku do úplného vychlazení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 12. 10. 2011 14:22

    není úplně bílej ale takovej světlej a dlouho šleháš a máš hotovo to poznáš

  • Marie Veselovská | 30. 8. 2007 12:51

    jako začátečnice jsem ocenila celkem detailní popis postupu (přidala jsem i horkou vodu)- možná právě proto se každý olizoval:) jenom jsem měla formu 28cm a i tak jsem měla korpus na můj vkus moc silný...alepoň budu příště vedět, že mi stačí poloviční dávka ;)

  • Marsí | 19. 6. 2006 13:33

    Já myslím, že tak..že v žádném případě nesmíme použít domácí vejce...:o))..to byl samozřejmě žert..:o))

  • Di | 19. 6. 2006 09:07

    Lepší je rozdělit cukr rovnoměrně do žloutků i bílků - těsto bude krásně nadýchané - a použít hrubou mouku. Lze přidat i lžíci horké vody na 1 žloutek.

  • eviku | 18. 6. 2006 22:27

    Nejsem autor, ale vyšlehat žloutky doběla znamená šlehat je s cukrem tak dlouho, až směs změní barvu ze žluté na bělavou.

  • :( :( | 17. 6. 2006 23:15

    Vysvetlete mi, jak se vyslehava zloutek do bela! Dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Polohrubá mouka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

464
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
51
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp…
39
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
36
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
25
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem
Jablíčka v županu se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact