• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Napište svůj komentář k receptu

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 7
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 7
      lžíce olej
    • 7
      lžíce horká voda
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • tuk
  • Drobenka:
    • 120
      g máslo
    • 170
      g polohrubá mouka s hrubou (namíchaná)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kg jahody
    • tuk
    • moučkový cukr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
3
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Piškotovo-kávové řezy

Piškotovo-kávové řezy

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 17. 6. 2016 09:04

    Neměla jsem doma vanilkový lusk a tak jsem se musela smířit s dvěma vanilkovými cukry, kterými jsem doplnila krupicový cukr do dvěsta gramů. I s nimi je bublanina bezkonkurenční. Děkuji za recept.

  • Many | 9. 6. 2016 17:16

    Skvela :p

  • Pavlína | 17. 4. 2016 10:39

    Byla senzační <3 nadýchaná s hodně jahodama a přitom dík drobence nerozmáčená. Příští týden peču znova ;-) rodinka by si jí teda dala hnedka dneska.

  • Radka | 19. 2. 2016 12:59

    Prosím vás můžu nečím nahradit ten vanilkový lusk? Nebo tam být nemusí? Děkuji :-)

  • Maruška | 10. 6. 2015 11:38

    Bublanina je vynikající a určitě jí upeču zase.

  • Johánková Jaroslava | 25. 4. 2015 14:54

    Bublanina je bez chybičky a jen se rozplývá na jazyku. S drobenkou se u nás bublanina nedělá, jen se na těsto nasype ovoce a peče se. Né že by ta naše nebyla dobrá, ale s drobenkou je prostě lepší a děkuji za zkušenost, která vůbec nebyla marná.

  • Raadka | 6. 4. 2014 15:17

    Fakt luxusní !!! <3

  • markapone333
    markapone333 | 28. 7. 2013 12:21

    Tak to je luxusní.Mňam <3

  • Eva | 11. 3. 2012 10:50

    Na jahody si musíme ještě počkat, ale s třešněma z kompotu je výborná taktéž. Škoda, že se nedá ke komentáři přidat i vůně O:-) .

  • Miluše Pavlová | 7. 8. 2011 14:41

    Dala jsem půlky švestek a bublanina je jedna báseň, recept už jsem opsala i kamarádce, která je na výborné bublaniny expert, také jí velmi chutnala :-)

  • Martina | 23. 6. 2011 08:15

    Bublanina byla výborná! Na koláče a bublaniny si vybírám raději menší jahody než ty krásné a veliké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Horká voda Jahody Máslo Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

132
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
69
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
57
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
39
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Piškotové těsto
Piškotové těsto
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort s ananasem
Piškotový dort s ananasem
Piškotový dort s malinovým mascarpone
Piškotový dort s malinovým mascarpone
  • Recepty.cz
  • Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact