• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy po padesáté

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy po padesáté
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 1
      kg tvaroh
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks zakysaná smetana nebo 1 velký tučnější jogurt
    • 4
      ks vanilkový cukr
  • Na ozdobu
    • 750
      g jablka cca
    • skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      balíček želatina

Postup přípravy receptu

1
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2
2.placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
3
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
4
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
5
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
6
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
7
Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2011 22:18

    Pokud bývá v tvarohovém krému máslo nebo Hera, nahrazuji jogurtem či zakysanou smetanou :-) Tady je obojí, tudíž já bych Heru úplně klidně vynechala.

  • Klára K. | 6. 2. 2011 22:11

    nie je to moj recept, ale mám za to, že keď nemáte radi tučné krémy, tak stačí dať pol Hery, a je to.

  • MacerkaSmitalovic | 6. 2. 2011 20:56

    JEDEN ASI HLOUPÝ DOTAZ...TA HERA V TOM KRÉMU JE POTŘEBA? NEŠLO BY TO BEZ???

  • 6Verunka 6 | 1. 8. 2009 17:09

    Řezy byly dobré, dělala jsem jako dort. 2 vaničkové tvarohy mi připadly moc řídké, a tak jsem přidala želatinový prášek za studena na zahuštění, a nemělo to chybu.

  • marie nezlakova | 22. 5. 2009 11:15

    Vážně dobrota,dávám 1 a doporučuji vyzkoušet.

  • Jana Řezníčková | 21. 5. 2009 10:30

    Jé, já na ně úplně zapomněla, na tyhle řezy! Musím to napravit a brzičko vyzkoušet!! Už se těším.....

  • marie nezlakova | 20. 5. 2009 19:12

    Tak to vypadá fantasticky!V těchto teplých dnech to bude příjemné,sladké osvěžení.Zítra se do nich pustím a dám vědět...

  • Di | 4. 3. 2007 09:54

    Recept opravdu není složitý a moučníček je lehký a nepříliš sladký. Dělala jsem ho z poloviční dávky jako dort a navrch udělala červenou želatinovou polevu (průsvitná doma nebyla a normální želatina někdy dlouho tuhne) - vypadalo to báječně. Jen jsem chtěla bílý plát trochu pokropit rumem, ale bohužel jsem si vzpomněla, až když už bylo vše hotovo. Tak třeba příště.

  • Jana z VM | 2. 3. 2007 07:21

    Tento recept jaksi zapadl, vůbec jsem si ho dosud nevšimla a přitom vypadá podle obrázku úžasně! Další inspirace na chutný moučníček.....už si ho tisknu.

  • Zdenka Kačerovská | 1. 3. 2007 16:26

    Tento řez je vynikající,pekla jsem už mnohokrát,dávám za jedna

  • bramborka | 20. 9. 2006 14:17

    Buchta se povedla,byla výborná,jen tu želatinu jsem udělala z 1/2 litru a bylo to akorát.Tak Jani děkuji za nový recept.

  • bramborka | 18. 9. 2006 11:34

    To vypadá naprosto úžasně,hned to jdu vyzkoušet.

  • Pavla | 20. 7. 2006 10:38

    Buchtu jsem zkoušela, ale je potřeba napsat, že krém se musí nechat ztuhnout a teprve pak mazat. Já ho vylila na placku a nechala ztuhnout ale těsto je pak rozmočené. JInak je moc dobrá.

  • Gábina | 18. 4. 2006 08:00

    pekla jsem v pátek a vyzkoušela jsem to s tím pudinkem. Dala jsem na 1 litr šťávy 2 vanilkové pudinky. Všem to moc chutnalo

  • Ren | 14. 4. 2006 15:35

    U nás želatina taký není v kurzu, takže ji nahrazujeme želatinou z pudinku. Vanilkový nebo jakýkoli jiný pudink (záleží na barvě) uvaříme s vitacitem nebo se šťávou. Želatina je pak chutnější. Jinak recept vypadá skvěle, vyzkouším ho...

  • Jana H. | 13. 4. 2006 19:42

    Paní Airan, s pudingem jsem to nezkoušela. Toho těsta jsou slabší placky.Zkuste to a pak napište. V tom případě bych asi ubrala na tvarohu.Té želatiny je sáček na 250 ml. Na velký plech to zas není moc. Ona udělá spíše takovou glazuru. No zbytek šťávy dát do lednice a pak vypít studenou. To je lahoda.Zkuste a napište. Ještě jsem zapomněla napsat, že piškot je výborný s višňovým nebo hruškovým kopotem.Bude foto.Jana H.

  • Airan | 13. 4. 2006 14:57

    Jani, rezy vypadaji skvele, jen zelatina u nas neni v kurzu, zamenit i s pudingem jste nezkousela? Myslim ze by to slo, co vy na to?

  • Marsí | 13. 4. 2006 12:55

    určitě ne složité, ale zato moc dobré.....ukládám...

  • Gábina | 13. 4. 2006 10:06

    to vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Jablka Kakao Polohrubá mouka Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Salát z okurek

Salát z okurek

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact