• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy po padesáté

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy po padesáté
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 1
      kg tvaroh
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks zakysaná smetana nebo 1 velký tučnější jogurt
    • 4
      ks vanilkový cukr
  • Na ozdobu
    • 750
      g jablka cca
    • skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      balíček želatina

Postup přípravy receptu

1
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2
2.placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
3
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
4
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
5
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
6
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
7
Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2011 22:18

    Pokud bývá v tvarohovém krému máslo nebo Hera, nahrazuji jogurtem či zakysanou smetanou :-) Tady je obojí, tudíž já bych Heru úplně klidně vynechala.

  • Klára K. | 6. 2. 2011 22:11

    nie je to moj recept, ale mám za to, že keď nemáte radi tučné krémy, tak stačí dať pol Hery, a je to.

  • MacerkaSmitalovic | 6. 2. 2011 20:56

    JEDEN ASI HLOUPÝ DOTAZ...TA HERA V TOM KRÉMU JE POTŘEBA? NEŠLO BY TO BEZ???

  • 6Verunka 6 | 1. 8. 2009 17:09

    Řezy byly dobré, dělala jsem jako dort. 2 vaničkové tvarohy mi připadly moc řídké, a tak jsem přidala želatinový prášek za studena na zahuštění, a nemělo to chybu.

  • marie nezlakova | 22. 5. 2009 11:15

    Vážně dobrota,dávám 1 a doporučuji vyzkoušet.

  • Jana Řezníčková | 21. 5. 2009 10:30

    Jé, já na ně úplně zapomněla, na tyhle řezy! Musím to napravit a brzičko vyzkoušet!! Už se těším.....

  • marie nezlakova | 20. 5. 2009 19:12

    Tak to vypadá fantasticky!V těchto teplých dnech to bude příjemné,sladké osvěžení.Zítra se do nich pustím a dám vědět...

  • Di | 4. 3. 2007 09:54

    Recept opravdu není složitý a moučníček je lehký a nepříliš sladký. Dělala jsem ho z poloviční dávky jako dort a navrch udělala červenou želatinovou polevu (průsvitná doma nebyla a normální želatina někdy dlouho tuhne) - vypadalo to báječně. Jen jsem chtěla bílý plát trochu pokropit rumem, ale bohužel jsem si vzpomněla, až když už bylo vše hotovo. Tak třeba příště.

  • Jana z VM | 2. 3. 2007 07:21

    Tento recept jaksi zapadl, vůbec jsem si ho dosud nevšimla a přitom vypadá podle obrázku úžasně! Další inspirace na chutný moučníček.....už si ho tisknu.

  • Zdenka Kačerovská | 1. 3. 2007 16:26

    Tento řez je vynikající,pekla jsem už mnohokrát,dávám za jedna

  • bramborka | 20. 9. 2006 14:17

    Buchta se povedla,byla výborná,jen tu želatinu jsem udělala z 1/2 litru a bylo to akorát.Tak Jani děkuji za nový recept.

  • bramborka | 18. 9. 2006 11:34

    To vypadá naprosto úžasně,hned to jdu vyzkoušet.

  • Pavla | 20. 7. 2006 10:38

    Buchtu jsem zkoušela, ale je potřeba napsat, že krém se musí nechat ztuhnout a teprve pak mazat. Já ho vylila na placku a nechala ztuhnout ale těsto je pak rozmočené. JInak je moc dobrá.

  • Gábina | 18. 4. 2006 08:00

    pekla jsem v pátek a vyzkoušela jsem to s tím pudinkem. Dala jsem na 1 litr šťávy 2 vanilkové pudinky. Všem to moc chutnalo

  • Ren | 14. 4. 2006 15:35

    U nás želatina taký není v kurzu, takže ji nahrazujeme želatinou z pudinku. Vanilkový nebo jakýkoli jiný pudink (záleží na barvě) uvaříme s vitacitem nebo se šťávou. Želatina je pak chutnější. Jinak recept vypadá skvěle, vyzkouším ho...

  • Jana H. | 13. 4. 2006 19:42

    Paní Airan, s pudingem jsem to nezkoušela. Toho těsta jsou slabší placky.Zkuste to a pak napište. V tom případě bych asi ubrala na tvarohu.Té želatiny je sáček na 250 ml. Na velký plech to zas není moc. Ona udělá spíše takovou glazuru. No zbytek šťávy dát do lednice a pak vypít studenou. To je lahoda.Zkuste a napište. Ještě jsem zapomněla napsat, že piškot je výborný s višňovým nebo hruškovým kopotem.Bude foto.Jana H.

  • Airan | 13. 4. 2006 14:57

    Jani, rezy vypadaji skvele, jen zelatina u nas neni v kurzu, zamenit i s pudingem jste nezkousela? Myslim ze by to slo, co vy na to?

  • Marsí | 13. 4. 2006 12:55

    určitě ne složité, ale zato moc dobré.....ukládám...

  • Gábina | 13. 4. 2006 10:06

    to vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Jablka Kakao Polohrubá mouka Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Meteník

Meteník

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

46
Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Ryba z trouby: na…
45
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
44
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché…
38
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
28
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Halle Berryová (59) poslala z dovolené vzkaz svému »ex«: Čau, puťka domácí!

Halle Berryová (59) poslala z dovolené vzkaz svému »ex«: Čau, puťka domácí!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact