• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

autor: žabička123
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce horká voda
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • marmeláda
    • mleté mandle
    • 350
      ml mléko
    • 200
      g hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

1
Na korpus potřebujeme:
2
* Vejce, horká voda, moučkový cukr, olej, hladká mouka, prášek do pečiva
3
* Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, pak přilijeme horkou vodu a olej. Vše řádně vyšleháme.
4
* V další nádobě si ušleháme bílky v krásný sníh.
5
* Sníh pomalu vmícháme do žloutků, pak jemně vmícháme ještě mouku a prášek do pečiva.
6
* Na plech nachystáme pečící papír a směs na něj vlijeme.
7
* Pečeme v předehřáté troubě na 160-180°C, dokud těsto neztmavne, asi 20 minut.
8
* Upečené těsto srolujeme pomocí mokré utěrky a pečícího papíru do tvaru rolády, aby nám pak nepopraskala, a necháme vychladnout.
9
Do krému potřebujeme:
10
* Heru (která musí být alespoň hodinu vytažená z ledničky, aby změkla), pudink, mléko a krupicový cukr
11
* Uvaříme si pudink dle návodu na obalu, ale použijeme menší množství mléka, než je psáno.
12
* V mixéru si ušleháme změklou Heru, do které vešleháme cukr a zchladlý pudink a vše vyšleháme v krém.
13
* Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme marmeládou, krémem a poklademe na kostičky (o velikosti asi 0,5x0,5 cm) nakrájené čerstvé ovoce. Vše zase srolujeme do tvaru rolády.
14
* Roládu potřeme zbytkem krému a posypeme mletými mandlemi.
15
* Roládu dáme ztuhnout do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s čerstvým ovocem

Koláč s čerstvým ovocem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hera Hladká mouka Horká voda Marmeláda Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

92
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
78
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
64
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
54
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
51
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact