• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda pro začátečnice

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 81
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda pro začátečnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme žloutky. Ručně opatrně vmícháme po částech mouku s olejem. Pečeme na pečícím papíru cca 15-20 min. při 175 °C. Po upečení necháme plát 2 minuty stát. Pak nahoru položíme další kus pečícího papíru, piškot uvolníme z plechu a obrátíme na podložku. Vrchní papír sloupneme, povrch poprášíme polohrubou moukou (ne kakaem ani cukrem) a papír položíme zpět. Teď roládu smotáme a necháme vychladnout.
2
Plníme krémy podle své chuti nebo jen marmeládou.
3
Tento recept není z mé hlavy, ale snad se bude hodit pro ty, kterým se roláda při motání trhá, jako se to stávalo mně. Já osobně peču na alobalu a i s alobalem smotám do vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 14. 1. 2008 12:04

    Četla jsem si ten postup několikrát, jsem z toho nějaká zmatená. Já normálně peču piškot, i jiné těsto, které chci smotat na roládu na pečícím papíru, po vytažení z trouby také nechám asi dvě minuty stát, a pak normálně smotám i s papírem. Nechám do druhého dne, nebo stačí do úplného vychladnutí a pak rozmotávám a papír lze lehce stáhnout, normálně namažu krémem nebo marmoškou a znovu opět smotám do původní podoby.

  • Květoslava Cimpová | 11. 1. 2008 20:41

    Já přikryji právě upečenou roládu suchou utěrkou a jdu hned dělat krém. Roláda se pod utěrkou lehce zapaří. Po vychladnutí ji potřu krémem a smotám.Pokud jí potíráme marmeládou, tak není vůbec třeba na nic čekat, jen ji trochu nechat vychladnout, vlažnou potřít a svinout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Pečení Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

249
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
222
Máslové řízky
Máslové řízky
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact