• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda

autor: Lenka Zavřelová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 75
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 1
      ks tuk na potření pečícího papíru
  • Nádivka - jíška
    • 30
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 1
      l mléko
  • Krém
    • 120
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Na těsto ušleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky.
2
Vmícháme mouku a škrobovou moučku. K tomu přidáme sníh z bílků.
3
Těsto rozetřeme na plech s pomaštěným pečícím papírem.
4
Pečeme asi 12-15 min. na 180 °C.
5
Hotové ihned překlopíme na pocukrovanou utěrku.
6
Papír potíráme studenou vodou a sloupneme.
7
Pomocí utěrky piškot stočíme do rolády a necháme vychladnout.
8
Pak potřeme nádivkou, stočíme a povrch pocukrujeme.
9
Na krém nejprve umícháme jíšku z másla a mouky.
10
Pak přidáme mléko a prohřejeme do zhoustnutí.
11
V misce ušleháme krém z másla, cukru, kakaa a vejce.
12
Do krému všleháme jíšku a můžeme natírat.
13
Naše děti tuto roládu milují a nádivka v ní je opravdu moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenina | 15. 9. 2012 13:02

    Litr mléka? není to moc?

  • Zdeňka Koňaříková | 15. 1. 2009 18:48

    Byla to moje první roláda v životě a dělala se moc dobře. Jednoduchá a chutná.

  • Aja | 12. 1. 2008 13:20

    Roláda se povedla a všem moc chutnala nakonec jsem ji obalila v kokosu no prostě supr!

  • MARTA MACÁKOVÁ | 7. 4. 2007 14:02

    Právě jsem ji dopekla a naplnila vypadá moc dobře určitě bude super

  • majena hermanová | 2. 4. 2007 11:39

    Roláda je fakticky dobrá i když pro někho možná složitější krém,ale stojí za to,všichni si pochutnali.Je měkoučká a jen se po ní zaprášilo M.

  • Míša | 6. 3. 2006 09:50

    Pekla synovi k svátku,moc chutnala.Dík za recept.

  • Lenka Zavřelová | 27. 2. 2006 17:16

    Romano, nedává se tam ani prášek do pečiva ani voda. Těsto i tak pěkně naskočí a je nadýchané.

  • Romana | 27. 2. 2006 14:09

    Do těsta se nedává prášek do pečiva ani voda?

  • Jarka | 27. 2. 2006 09:52

    Tuto roládu dělá naše babička a musí ji schovat, aby zůstala i na druhý den. Nádivka z jíšky a krému je fantastická-taková čokoládová.Lepší než obyčejná máslová. A těsto žluťounké,nadýchané....mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrobová moučka Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
24
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
19
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi…
18
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact