• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová bábovka II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s vanilkovým cukrem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané bábovkové formy, pečeme na 175 °C.
2
Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rwerwe | 19. 3. 2017 17:31

    Recept na nic. testo ze zloutku, cukru a mouky je natolik tuhe, ze nelze setrne vnichat snih, protoze se tvori cucky.

  • Martinka | 10. 3. 2016 13:30

    Vážně nejlepší bábovka ze všech také doporučuji všem ;-)

  • Bára | 11. 8. 2014 15:20

    Z trouby vytahujte až po vychladnutí. Já když peču piškot, tak troubu pootevřu a až trouba vychladne pak teprve vyndávám. Piškot reaguje na velkou změnu tepla

  • Veronika | 10. 5. 2014 16:50

    Tak větší ekl jsme doma neměli ... Co může komu chutnat na to hmotě konzistence pečeného molitanu?

  • zuwi | 24. 8. 2013 18:27

    Pokud s ní bouchnete, klepnete, nebo tak, může těsto spadnout.

  • Lionsgate | 3. 6. 2013 20:01

    Tento recept se opravdu bez prdopeče obejde. Bílky ušlehat zvlášť a na závěr volně vmíchat vařečkou do těsta a je to tak nadýchané, že forma je skoro plná :-) Nejlepší bábovka ze všech!

  • Mary-Loo | 8. 4. 2013 14:51

    Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\

  • Mary-Loo | 8. 4. 2013 14:51

    Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\

  • . | 17. 2. 2013 12:05

    jo od toho se šlehaj vejce a dává sníh

  • Berta | 17. 2. 2013 12:03

    šmarjá už jste někdy viděli dávat prdopeč do piškotu? nepatří tam. O:-)

  • Lionsgate | 5. 12. 2012 21:07

    vyzkoušela jsem 3 místní recepty na bábovku, všechny byly super, ale tahle je jedinečná...Rum tam nedávám a prdopeč radši 1/3 - pro zichr :-) A je to tak nadýchané, že bych nevěřila, že taková bábovka existuje, mňam ;-)

  • lleennaa | 27. 8. 2012 09:38

    Dělala jsem bez kypřícího prášku a povedla se. Když dělám plech piškotové bublaniny, taky dávám jen čtvrtku sáčku prdopeču a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo. Jinak bábovka zmizela během chvíle. :-)

  • Kamila | 1. 4. 2012 14:58

    Ale prdopeč tam být nemusí, tím spíše, když je to piškotová bábovka. Stejnou funkci jako kypřící prášek vám tam udělají dobře ušlehaná vejce. :-!

  • Mrtvola | 1. 4. 2012 14:24

    jen tam chybí prášek do pečiva, to ale každého napadne!!! :-D

  • Petula | 13. 9. 2011 15:08

    bez masla ani bez kypriciho prasku?? No zkusim to :-\

  • RauM
    RauM | 12. 6. 2011 17:57

    Zmizela jako by ani nebyla.. jen cukr na talíři prozradil strávníky.. :oP

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Pražené mandle

Pražené mandle

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

58
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
20
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Dietní langoše podle…
16
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)
Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)
Piškotová bábovka
Piškotová bábovka
Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
  • Recepty.cz
  • Piškotová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact