• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškot s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s jahodami

autor: Maru F
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
  • Na pokladení
    • jahody Vyzrálé
  • Na polevu
    • 120
      g máslo
    • 4
      lžíce škrob
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 12
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
**Těsto: **z vajíček oddělíme žloutky a bílky. Bílky šleháme s polovinou cukru do zhoustnutí. Pak přidáme zbývající cukr a postupně přidáváme a zašleháváme žloutky a mouku. Používám el. šlehač na rychlost 1. Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na pečící papír a pečeme na 200 °C asi 8 minut. Upečený piškot necháme vychladnout.
2
**Na pokladení** si připravíme dobře vyzrálé jahody, nejlepší jsou velké plody. Umyté a osušené nakrájíme na plátky (asi 4) z jedné jahody. Plátky jahod klademe těsně vedle sebe na vychladlý piškot. Já je necukruji a nenechávám je ani nakrájené, aby nepustily šťávu. Na vrstvu jahod nalijeme polevu.
3
**Poleva:** ve vodní lázni rozpustíme máslo a postupně přidáváme mléko, cukr, kakao a škrob rozmíchaný v trošce mléka. Mícháme do zhoustnutí. Pozor! Nesmí se vařit. Touto polevou pak zakryjeme vrstvu jahod a moučník dáme ještě vychladit. Takto připravená poleva je vláčná, dobře se krájí.
4
Kdo dává přednost klasické čokoládové polevě může použít i čokoládu na vaření. Pokud chceme moučník uchovat do druhého dne je důležité, aby jahody byly celé zalité polevou a neosychaly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Petrovcová | 20. 6. 2008 14:16

    To může být dobré. O víkendu vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

75
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
71
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
57
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
50
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
49
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Piškot s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact