• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškot rychlý
Napište svůj komentář k receptu

Piškot rychlý

autor: yarmi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot rychlý
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo dortové formy a pečeme v troubě 200 °C asi 20-25 min.
2
Ozdobit čerstým ovocem, nebo naplnit krémem, vše podle chuti. Velice dobře se upeče a hlavně vyklopí ze silikonové formy. V tomto případě nemusíte formu vymazat nebo vysypat moukou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 9. 2006 22:20

    Při tomto množství mouky a cukru kvůli hrstce ořechů určitě ne.

  • Tereza | 6. 9. 2006 15:08

    Kdyz chci do testa pridat mlete orechy, nemusim ubrat trosku mouky?

  • Kočka | 25. 3. 2005 11:34

    Díky za doporučení, zkusím a uvidím. Snad se mi také povede.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 12:57

    Kočko, podívej se na můj komentář viz výše .Jednoduché, rychlé, nikdy se mi to nazkazilo!!

  • Kočka | 24. 3. 2005 12:31

    Ještě jsem nepekla piškotovou roládu, ale mám na ní hroznou chuť. Mám ale strach, ze mi při rolování popraská. Je použití mokré utěrky zaručený fígl,případně znáte ještě nějaký jiný?Díky za odpověď.

  • marie | 1. 2. 2005 12:47

    přidávám do tohoto výborného a rychlého piškotu ještě na konci na každé vejce 1 lžičku oleje -4 vejce 4 lžičky -vydrží déle vláčný a můžeme si ho upéct v předstihu.

  • Jana z VM | 28. 1. 2005 10:34

    Já se ještě ozývám k tomuto piškotovému těstu - je možné je péct buď přímo na vymazaném a moukou vysypaném plechu, to je lépe dělat z více vajec - asi tak ze 7 - a potom se dá piškot různě plnit, nebo peču na vymazaném pergamenovém papíře, mám s ním bohaté letité zkušenosti , po upečení vůbec neroluji, nechám normálně zchladnout, potom stáhnu z plechu, uvolním trochu z papíru - třeba dortovým nožem podříznu - pokapu rumem a naplním krémem. Krém někdy posypu nadrobno nakrájeným ovocem, sroluji, vršek rolády dozdobím krémem, příp. obalím v kokosu nebo ořechách, pocákám čokoládou a dobrota je hotová:-))

  • Dana Minaříková | 28. 1. 2005 09:32

    Z tohoto těsta dělám piškotovou roládu - je hned hotová: těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, po upečení hned překlopíme na mokrou utěrku a s její pomocí opatrně zavineme do rolády. Takto necháme vychladnout. Pak pomalu rozbalíme a potřeme jakýmkoliv krémem (můžeme poklást i drobným ovocem) nebo třeba jen marmeládou a zpět zabalíme. Povrch můžeme potřít krémem nebo jen pocukrovat.

  • Jana z VM | 27. 1. 2005 06:46

    Určitě do sněhu postupně zašlháme cukr, že? Já dávám cukr krupice, dobře se rozpustí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Buchta na doma

Buchta na doma

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Piškot rychlý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact