• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškot rychlý
Napište svůj komentář k receptu

Piškot rychlý

autor: yarmi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot rychlý
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo dortové formy a pečeme v troubě 200 °C asi 20-25 min.
2
Ozdobit čerstým ovocem, nebo naplnit krémem, vše podle chuti. Velice dobře se upeče a hlavně vyklopí ze silikonové formy. V tomto případě nemusíte formu vymazat nebo vysypat moukou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 9. 2006 22:20

    Při tomto množství mouky a cukru kvůli hrstce ořechů určitě ne.

  • Tereza | 6. 9. 2006 15:08

    Kdyz chci do testa pridat mlete orechy, nemusim ubrat trosku mouky?

  • Kočka | 25. 3. 2005 11:34

    Díky za doporučení, zkusím a uvidím. Snad se mi také povede.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 12:57

    Kočko, podívej se na můj komentář viz výše .Jednoduché, rychlé, nikdy se mi to nazkazilo!!

  • Kočka | 24. 3. 2005 12:31

    Ještě jsem nepekla piškotovou roládu, ale mám na ní hroznou chuť. Mám ale strach, ze mi při rolování popraská. Je použití mokré utěrky zaručený fígl,případně znáte ještě nějaký jiný?Díky za odpověď.

  • marie | 1. 2. 2005 12:47

    přidávám do tohoto výborného a rychlého piškotu ještě na konci na každé vejce 1 lžičku oleje -4 vejce 4 lžičky -vydrží déle vláčný a můžeme si ho upéct v předstihu.

  • Jana z VM | 28. 1. 2005 10:34

    Já se ještě ozývám k tomuto piškotovému těstu - je možné je péct buď přímo na vymazaném a moukou vysypaném plechu, to je lépe dělat z více vajec - asi tak ze 7 - a potom se dá piškot různě plnit, nebo peču na vymazaném pergamenovém papíře, mám s ním bohaté letité zkušenosti , po upečení vůbec neroluji, nechám normálně zchladnout, potom stáhnu z plechu, uvolním trochu z papíru - třeba dortovým nožem podříznu - pokapu rumem a naplním krémem. Krém někdy posypu nadrobno nakrájeným ovocem, sroluji, vršek rolády dozdobím krémem, příp. obalím v kokosu nebo ořechách, pocákám čokoládou a dobrota je hotová:-))

  • Dana Minaříková | 28. 1. 2005 09:32

    Z tohoto těsta dělám piškotovou roládu - je hned hotová: těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, po upečení hned překlopíme na mokrou utěrku a s její pomocí opatrně zavineme do rolády. Takto necháme vychladnout. Pak pomalu rozbalíme a potřeme jakýmkoliv krémem (můžeme poklást i drobným ovocem) nebo třeba jen marmeládou a zpět zabalíme. Povrch můžeme potřít krémem nebo jen pocukrovat.

  • Jana z VM | 27. 1. 2005 06:46

    Určitě do sněhu postupně zašlháme cukr, že? Já dávám cukr krupice, dobře se rozpustí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Rychlá čína

Rychlá čína

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

283
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
113
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
50
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
33
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Piškot rychlý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact