• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piskořovská čabajka
Napište svůj komentář k receptu

Piskořovská čabajka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piskořovská čabajka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      kg vepřový bůček Vykostěný
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 30
      g sůl 3dkg soli/ kg masa
    • 150
      g mletá sladká paprika Lahůdková
    • 2
      g koření Koření na šunkové klobásy 2g/ kg masa
    • 12
      g klobásové koření Koření na čabajské/ maďarské klobásy 12g/ kg masa
    • 5
      g nové koření mleté 5g / 10 kg

Postup přípravy receptu

1
Koření na klobásy je nutné zakoupit ve specializované prodejně (např. Masoprofit). Dále maso umeleme nahrubo (prům. otvorů cca 1 cm). Do masa nasypeme veškeré koření a důkladně promícháme a prohněteme. V žádném případě nepřidáváme vodu. Poté směs necháme cca 1/2 dne odležet a naplníme do střev (délka dle libosti). Ve střevech necháme již vytvořené klobásy odležet v zavěšené podobě do druhého dne na chladném místě (sklep).
2
Poté si vytopíme uzák maximálně do 40 stupňů tak, aby již moc nekouřil. Nelze klobásy vložit do roztápějícího se uzáku. V teplotním rozmezí od 30 do 40 stupňů klobásy udíme 12 - 16 hodin.
3
Na chladném a suchém místě poté klobásy dosušujeme další 3 týdny. Ideální je klobásy dělat na podzim nebo na jaře, kdy je chladné počasí.
4
Tento recept byl vytvořen na základě dlouholetých zkušeností s uzením, tzn. není odnikud opsán, ale je poctivě vytvořen a mnohokrát ověřen.
5
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Únor Říjen Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Klobásové koření Koření Mletá sladká paprika Moučkový cukr Nové koření mleté Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

134
Dýňová tortila
Dýňová tortila
121
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
109
Máslové řízky
Máslové řízky
42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Piskořovská čabajka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact