• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Písecká pochoutka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Písecká pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • rostlinný olej
  • Náplň
    • želatina
    • 0,75
      l šlehačka
    • 150
      g jahodový džem
    • višňový kompot
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo žluté

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme.
2
3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit.
3
Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Mrkvová pochoutka

Mrkvová pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 11. 8. 2006 09:12

    Na tenhle dotaz jsem už odpovídala. Sypkou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách, prý je k dostání i v drogerii. 3,5 lžíce želatiny namočíte do 1/2 l vody, nejlépe přes noc. Rovaříte 1/2 l vody s 35 dkg cukru, přidáte 1/2 lžičky kys. citronové a špetku barvy, smícháte s předem namočenou želatinou.Barvy dávám na špičku nože, záleží na každém.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2006 07:26

    Dobrý den tento recept mne zaujal,ale když seženu sypkou váženou želatinu, není na ní návod jak zpracovat v jakém poměru,a ještě jedna věc kolik toho barviva Děkuji za odpovědˇ

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:31

    Divila jsem se stejně jako Vy, když mne tam maminka pro ni poslala. Prý ji potřebují vinaři.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:57

    Dotaz mimo obor:Na co ji ,proboha, zahradkáři potřebují?Tam bych ji teda nehledala.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 10:07

    Váženou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách.

  • Anonym | 27. 7. 2006 21:49

    A to se prodává kde ta sypká vážená želatina? Díky

  • Zdena z JM | 27. 7. 2006 11:09

    Tento moučník znám,je výborný.Akorát jednotlivé vrstvy šlehačky neobarvuji potravinářským barvivem,ale kakaem a červeným džemem.Stejně jako paní Hana i já mám nejlepší zkušenosti se sypkou váženou želatinou.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:17

    Pokud chcete použít dortovou formu, píseckou udělejte z poloviční dávky.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:15

    Nejlepší zkušenosti mám s obyčejnou želatinou, váženou, která se musí namáčet. Je to pracnější, ale nikdy nezklame.

  • Jana | 27. 7. 2006 09:23

    Používáte dortovou formu?

  • Anonym | 26. 7. 2006 21:20

    Tento dort miluje můj manžel, jen jsem nikde nenašla recept. Konečně ho můžu vyzkoušet a udělat mu radost. Paní Hano, jakou používáte želatinu, mám strach že mi zhrudkovatí ( jako nedávno mi to udělala ta sypká v sáčku od Otkera). Děkuji za odpověď. Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jahodový džem Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

219
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
64
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
34
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
34
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact