• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Písecká pochoutka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Písecká pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • rostlinný olej
  • Náplň
    • želatina
    • 0,75
      l šlehačka
    • 150
      g jahodový džem
    • višňový kompot
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo žluté

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme.
2
3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit.
3
Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Mrkvová pochoutka

Mrkvová pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 11. 8. 2006 09:12

    Na tenhle dotaz jsem už odpovídala. Sypkou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách, prý je k dostání i v drogerii. 3,5 lžíce želatiny namočíte do 1/2 l vody, nejlépe přes noc. Rovaříte 1/2 l vody s 35 dkg cukru, přidáte 1/2 lžičky kys. citronové a špetku barvy, smícháte s předem namočenou želatinou.Barvy dávám na špičku nože, záleží na každém.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2006 07:26

    Dobrý den tento recept mne zaujal,ale když seženu sypkou váženou želatinu, není na ní návod jak zpracovat v jakém poměru,a ještě jedna věc kolik toho barviva Děkuji za odpovědˇ

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:31

    Divila jsem se stejně jako Vy, když mne tam maminka pro ni poslala. Prý ji potřebují vinaři.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:57

    Dotaz mimo obor:Na co ji ,proboha, zahradkáři potřebují?Tam bych ji teda nehledala.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 10:07

    Váženou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách.

  • Anonym | 27. 7. 2006 21:49

    A to se prodává kde ta sypká vážená želatina? Díky

  • Zdena z JM | 27. 7. 2006 11:09

    Tento moučník znám,je výborný.Akorát jednotlivé vrstvy šlehačky neobarvuji potravinářským barvivem,ale kakaem a červeným džemem.Stejně jako paní Hana i já mám nejlepší zkušenosti se sypkou váženou želatinou.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:17

    Pokud chcete použít dortovou formu, píseckou udělejte z poloviční dávky.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:15

    Nejlepší zkušenosti mám s obyčejnou želatinou, váženou, která se musí namáčet. Je to pracnější, ale nikdy nezklame.

  • Jana | 27. 7. 2006 09:23

    Používáte dortovou formu?

  • Anonym | 26. 7. 2006 21:20

    Tento dort miluje můj manžel, jen jsem nikde nenašla recept. Konečně ho můžu vyzkoušet a udělat mu radost. Paní Hano, jakou používáte želatinu, mám strach že mi zhrudkovatí ( jako nedávno mi to udělala ta sypká v sáčku od Otkera). Děkuji za odpověď. Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jahodový džem Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bounty řezy

Bounty řezy

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
25
Domácí kečup
Domácí kečup
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact