• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • teplá voda
    • sůl
  • Směs
    • 10
      ks brambory
    • 4
      ks bryndzairka Vaničky

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme čteverečky. Na každý čtevereček dáme směs: vařené brambory rozmačkáme a vmícháme bryndzairku, přeložíme do tvaru trojúhelníku.
2
Pirohy se vaří v osolené vodě, tak dlouho, dokud nevyplavou napovrch. Hotové se polévají osmaženou slaninou, dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 13:57

    U nás sa robia pirohy na sladko ( recept aj s foto som pridala už skôr ), teda plnené lekvárom alebo tvarohom. Posypujú sa na tuku opraženou strúhankou s cukrom alebo kakaom s pridaním trochy škorice a cukru poliate maslom. Dobré sú aj posypané čistou škoricou a cukrom. Pokiaľ sa robia na slano, tak poctivú bryndzu, nie bryndzové nátierky ani zmesi. Je to lepšie. A ak polejete kyslou smotanou, tak je to delikatesa.

  • Marsí | 2. 10. 2007 13:04

    pirohy dělám trochu jinak...ale když není bryndza nebo brynza..:-)) osmahnu pórek, přidám tvaroh a balkánský sýr, trochu opepřím a tím plním...

  • Světlana Čelechovská | 2. 10. 2007 12:58

    ...hmmm mňam mňam...znám...a pokud nááááhodou zůstanou, doporučuji dát do pekáčku, polít máslem a dozlatova zapéct...nepředstavitelná mňamka...

  • jaja 13 | 24. 8. 2007 14:17

    A vyzkoušejte variantu s klobásou - nějakou dobrou (ale stačí i špekáčky nebo kabanos) nakrájíte na kostičky a opečete na pánvičce. Po vychladnutí přimíchejte do náplně. My doma dáváme do náplně obyčejný tvaroh.

  • Rončáková | 24. 8. 2007 12:46

    Moje mamka do náplně k mačkaným vařeným bramborům dávala pravou bryndzu a trochu čerstvého kopru. Zbytek náplně se nasypal na pirohy /pokud zůstala/.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndzairka Hrubá mouka Polohrubá mouka Sůl Teplá voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

88
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
31
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
31
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Houbový kuba
Houbový kuba

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Vánoce slavných: 8 hvězd prozradilo svá sváteční tajemství

Vánoce slavných: 8 hvězd prozradilo svá sváteční tajemství

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact