• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikatní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikatní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev velké
    • 100
      g čerstvé houby nebo žampiónů
    • 100
      ml bílé víno
    • ocet trochu
    • 1
      ks bobkový list
    • šalvěj několik lístků nebo lžičku sušené
    • 2
      snítka tymiánu nebo lžička sušeného
    • vývar dle potřeby
    • 1
      hrst petrželka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem, přidejte bobkový list, nasekané bylinky a za občasného podlévání vývarem duste doměkka. Mezitím očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Připravte si čerstvé (nebo mražené) houby, případně žampiony, a spolu s mrkví přidejte k masu. Nechejte společně dusit. Když je vše měkké, dejte na talíř spolu s vařenými brambory a posypte petrželkou.
2
Poznámka: je to velice pikantní recept, který mého manžela donutil pokračovat v chovu králíků, přestože se dušoval, že už s tím končí. Podle původního receptu se spolu s mrkví a houbami mají přidat i mírně povařené brambory, takže je to vše najednou, ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet a dělám je raději zvlášť. Ono asi pro větší rodinu by to musel být pořádný kastrol. Recept jsem našla v časopise a stal se jedním z našich nejoblíbenějších.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 23. 4. 2007 10:10

    Vynikající ! Moc jsme si pochutnali. Plně chápu, že pokračujete v chovu králíků. Hned jsem kotrolovala stav zásob v mrazáku a určitě zopakuji.Neměla jsem čerstvé houby, ale myslím, že sušené jídlu na chuti neubraly. Vřelý dík za recept. Ivana

  • Jana z VM | 5. 2. 2007 14:28

    I u nás může být králíček na sto způsobů. Dobrých králičích receptů není nikdy dost!! I za tento díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Čerstvé houby Králík Mrkev Ocet Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Šalvěj Snítka tymiánu Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

56
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
52
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
33
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
30
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
30
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact