• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřová plec nebo libová krkovice či karé, 400 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka cca 2 -
    • pepř mletý
    • 50
      g zázvor oloupaný, čerstvě nastrouhaný
    • olej nebo sádlo
    • solamyl (bramborový škrob)
    • voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
2
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného promíchání dozlatova, pak přidáme zázvor a dle druhu použité sojové omáčky dvě až tři lžíce. Přilijeme vodu nebo vývar, ale jen tolik, aby se při dušení nepřipaloval zázvor se sojovou omáčkou a na mírném plameni, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za častého dohledu a případného podlití.
3
Maso můžeme krátce podusit i v tlakovém hrnci, ale to musíme mít dobrý odhad v tom, kolik nám "odsyčí" páry během vaření, abychom nespálili sos.
4
Sos pod masem dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit. Pokud je třeba dochutíme pepřem nebo sojovou omáčkou.
5
Podáváme s chlebem a nejlépe i se sklenicí dobře vychlazeného piva. Jako přílohu můžeme zvolit i brambory, rýži nebo gnocchi.
6
Na talíři můžeme posypat čerstvě nasekaným zázvorem nebo pokrájenou lahůdkovou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřová plec Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

491
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
123
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na…
35
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
30
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
18
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Pikantní toasty
Pikantní toasty
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact