• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřová plec nebo libová krkovice či karé, 400 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka cca 2 -
    • pepř mletý
    • 50
      g zázvor oloupaný, čerstvě nastrouhaný
    • olej nebo sádlo
    • solamyl (bramborový škrob)
    • voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
2
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného promíchání dozlatova, pak přidáme zázvor a dle druhu použité sojové omáčky dvě až tři lžíce. Přilijeme vodu nebo vývar, ale jen tolik, aby se při dušení nepřipaloval zázvor se sojovou omáčkou a na mírném plameni, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za častého dohledu a případného podlití.
3
Maso můžeme krátce podusit i v tlakovém hrnci, ale to musíme mít dobrý odhad v tom, kolik nám "odsyčí" páry během vaření, abychom nespálili sos.
4
Sos pod masem dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit. Pokud je třeba dochutíme pepřem nebo sojovou omáčkou.
5
Podáváme s chlebem a nejlépe i se sklenicí dobře vychlazeného piva. Jako přílohu můžeme zvolit i brambory, rýži nebo gnocchi.
6
Na talíři můžeme posypat čerstvě nasekaným zázvorem nebo pokrájenou lahůdkovou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřová plec Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

86
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
61
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
57
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
55
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
45
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Pikantní toasty
Pikantní toasty
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact