• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřová jatýrka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřová jatýrka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová játra 2 plátky na porci
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajský protlak
    • kečup - jemný
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • masox
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • pasta - feferonková
    • 300
      ml voda
    • světlá jíška Trocha

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje, aby co nejvíce pustila svou šťávu. Opečené kousky slaniny vyjmeme a dáme na teplé místo. Na výpeku ze slaniny zprudka, ale krátce, tak 2 min. po každé straně opečeme lehce naklepané a pouze opepřené plátky jater. Ty taktéž vyjmeme a uložíme na teplé místo ke slanině.
2
Do výpeku po slanině a játrech dáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji opéct do zlatova, přidáme rajský protlak, kostku masoxu, 1 lžíci sojové a 1 lžíci worchestrové omáčky, asi 5 lžic kečupu a feferonkovou pastu a cukr, podle chuti. Podlejeme vodou a necháme přijít k varu, povaříme asi 10 min., potom přecedíme dáme zpět na plotnu a lehce zahustíme světlou jíškou, játra a slaninu vložíme do omáčky a necháme ještě 5-10 min. lehounce povařit. Solíme dle chuti až skoro nakonec, aby játra neztvrdla.
3
Všechny ingredience lze samozřejmě použít podle chuti, toto je základní recept, který vymyslela moje maminka, také pokud chtěla změnu, přidala do omáčky třeba houby, nebo nakládané kapie.
4
Jako příloha je výborná dušená rýže, hranolky, ale i pouze chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Novotná | 16. 1. 2009 21:19

    Dobrý den Michalo, samozřejmě bych raději použila játra telecí, jsou přeci jen jemější než hovězí a nebo taky je možné drůbeží. Jen je není potřeba příliš dlouho vařit. Tu šunku klidně dejte místo slaniny, ale až nakonec jen tak na kostičky do omáčky a taky se nemusí vařit. Jako přílohu mám nejraději dušenou rýži, ale lze to také jíst třeba s hranolky, ale to dělám méně omáčky a servíruji to jako minutku. Přeji dobrou chuť. Jana

  • Michaela Ferjani | 16. 1. 2009 11:35

    Myslíte, že by se dala slanina nahradit kuřecí uzenou šunkou a vepřová játra zaměnit za telecí nebo hovězí? Manžel nejí vepřové ani výrobky z něj, recept vypadá hrozně lákavě a ráda bych ho zkusila uvařit...Jo ještě-jakou přílohu doporučujete? Děkuji

  • Marie Kyrianová | 3. 1. 2009 20:47

    Kamile Krybusi,jezte si co chcete a nehaňte jídlo,které jste ještě neochutnal. Jídlo je skvělé a opravdu záleží na tom co si přidáte a jak to ochutíte.

  • Jana Novotná | 2. 1. 2009 18:16

    Všechny Vás zde moc zdravím, zdá se, že jsem svým receptem rozbouřila vlnu dohadování, což jsem , ale neměla v žádném případě v úmyslu. Chtěla jsem se pouze podělit s ostatními o recept, který nikde jinde nenajdete, jelikož jej opravdu vymyslela moje maminka. Mrzí mě, že tady pan Krybus již předem zavrhuje něco co ještě neochutnal, vždyť stačí pouze přidat to co chutná konkrétně každému z nás a jestliže nechci kečup, tak ho tam prostě nedám atd. Jde jen o to, že právě smícháním všech těchto chutí vznikne chuť nová a pro mě a další komu jsem to kdy uvařila naprosto skvělá. Tak pokud jsem něčím urazila Vaše chuťové buňky pane Krybusi, omlouvám se a prosím nevařte toto jídlo, nevíte totiž jak to chutná :-))

  • Kuchařka on-line | 31. 12. 2008 07:57

    Pane Krybusi, myslim, ze neni nutne se hned urazet ;-) Pro ostatni uzivatele: prosim pokracujte nikoliv komentari, ale v diskuzi k tomu urcene. Dekuji.

  • Kamil Krybus | 31. 12. 2008 07:08

    Přátelé! Pochopil jsme, že mé rady nejsou na tomto webu vítané. Slibuji, že se v budoucnu již žádné diskuze nezúčastním, abych nerušil to vaše komorní prostředí kuchařských VIP. Sbohem.

  • Lada Kovářová | 30. 12. 2008 18:38

    Tak se tak koukám, 8 komentářů a stále nic konkrétního k receptu jako takovému, už jej někdo zkusil ? Dále prosím o případné pokračování v diskuzi. Já se domnívám, že každý by měl vařit podle toho (dle toho také zvolí i množství dochucovadel v receptu), co mu a jeho blízkým chutná. Pane Krybusi, upřímně řečeno, bylo by mi zcela jedno, kdyby pokrm byl pozitivně hodnocen porotci (cizími lidmi) a byl připraven přesně dle technologických zásad s vybraným použitím koření... a moje rodina by si na něm nepochutnala. Pro většinu zdějších uživatelů je vaření zábava a radost, tak proč lpět na jakýchsi zásadách :-)

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:23

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:21

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Olga . | 30. 12. 2008 17:52

    Jitko, Kamil dost možná klikl na NÁHODNÝ RECEPT a pak už se nemohl nevyjádřit :-), též se mi to stává, neboť (parafrázuji z jedné operetky) "Takoví jsme my, matinko":o() --- Vladane, ber to z té lepší stránky-je to bohatě nacucané alkahólem :-) -- - nepřipadá mi že by měl Kamil něco proti kečupu a worchesteru, když je minimálně v polovině svých receptů používá, ale asi má vytříbenější cit pro míru než my ostatní...:-X

  • Jitka Macháčková | 30. 12. 2008 14:53

    Milý pane Krybusi, Váš salát s krabích tyčinek je noblesní. Nechápu, proč si vybíráte recepty, které Vám chuťově nevyhovují a pak je musíte kritizovat. Vždyť je tu taková spousta dobrot, že si vybere skutečně každý podle svých chutí a stravovacích návyků. Komentáře chápu jako prostor pro publikování svých zkušeností s receptem, event. drobných rad a vylepšení.

  • Vladan M | 30. 12. 2008 12:52

    Jak může někdo dávat vzorem anglickou kuchyni (Nigela Lawson)? Však se to nedá jest - slaný pudingy z loje a podobně.:-)

  • Di - | 30. 12. 2008 08:24

    "Chemickou" bombou jsou už sama játra, to pane Krybusi nevíte? Ale přesto si je občas ráda dám. Kromě toho nikdo čtenáře nenavádí, aby ochucovadla předávkovávali (množství není uvedeno), to přece závisí na každém jednotlivci, který si jídlo uvaří, kolik si čeho přidá. Znám spoustu jídel, kde se dává větší množství různých ochucovadel a přesto je výsledná chuť báječná. Jen se to zkrátka musí umět. Každý má přece svůj vkus a svoji chuť a když někdo je proti kečupu a worchesteru (to už jsme si přečetli od pana Krybuse asi 100x), nemusíme snad tyto pochutiny zavrhnout všichni, nebo ano?

  • Kamil Krybus | 29. 12. 2008 23:00

    Pane Kovář, nepatřím mezi hypochondry zdravé výživy. Pravda je, že salámy nekupuji. Důvod spočívá v totální nekvalitě českých velkovýrobců. Mým příspěvkem jsem chtěl upozornit na to, že tím, že předávkuji ochucovadla (protlak, kečup, sojovka, worcester, masox, pepř, feferonky) a to je v tomto receptu evidentní, nedosáhnu "pikantní" chutě, jak hlásá název pokrmu, ale chutě "překořeněné", kterou pak musím zmírnit naředěním vodou. Např. Nigela Lawson při ochucování pokrmů používá ve většině případů kombinací tří druhů ochucovadel. A stačí to.

  • Kuchařka on-line | 28. 12. 2008 15:35

    Nevim, ale nikde nevidim napsane, ze se jedna o prirodni veprova jatra. Je to sice vas nazor, ale nevidim nic spatneho na pouziti kecupu a worchesterove omacky. Vy asi nenakupujete v obchode a jite pouze prirodni veci, vidte? To byste si nemohl kvuli chemicke bombe koupit v obchode ani salam. Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • Kamil Krybus | 28. 12. 2008 14:51

    Omluvte mě, ale nemohu se nevyjádřit. Další chemická bomba - kečup, masox, worchester, sojovka! Tím přebijete tu jemnou chuť jater. Kečup ne. Přece musí stačit protlak ochucený třtinovým cukrem, sojovka ano, vývar z kostí místo masoxu a worchesteru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Cukr Kečup - jemný Masox Pasta - feferonková Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sůl Světlá jíška Vepřová játra Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černé trubičky

Černé trubičky

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
22
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact