• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 174
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst sójové klíčky
    • 2
      ks houby jidášovo ucho, šiitake, hlíva...
    • vývar
    • 250
      g maso kuřecí/ hovězí
    • sůl
    • 1
      ks feferonky
    • 1
      lžička rýžový ocet používám i vinný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • fazolové lusky můžou být i nemusí
    • 1
      lžička tmavá sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím.
2
Ve wok pánvi osmahnu veškerou zeleninu a houby (shitake, hlíva, jidášovo ucho - dle chutí - houby nakrájet na opravdu malé kostičky).
3
Na osmahnutou zeleninu hodím maso a zaliju tak 4 naběračkami vývaru a nechám ještě tak 5 minut vařit. Přidám ochucovadla - feferony (používám spíš omáčku nebo pastu), ocet, sójovou omáčku, vše po jedné lžičce.
4
Před koncem přidám 1 vejce . V hrnečku si rozmíchám lžíci solamylu s vodou a hned vliju do pánve s polévkou - ta by měla okamžitě zhoustnout.
5
Dochucuji v průběhu vaření dle chutí, někdy mám chuť, ať je více pálivá, jindy zase kyselá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazolové lusky Feferonky Houby Maso Mrkev Rýžový ocet Sójové klíčky Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

294
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
205
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
108
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
103
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
82
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Dabingové Ceny Františka Filipovského: Lábus neví, jak zní jeho vlastní hlas! Občas jako Marge...

Dabingové Ceny Františka Filipovského: Lábus neví, jak zní jeho vlastní hlas! Občas jako Marge...

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Pikantní salát s čočkou
Pikantní salát s čočkou
Pikantní segedínek
Pikantní segedínek
Pikantní sendvič
Pikantní sendvič
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní sýrové špízy
Pikantní sýrové špízy
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact