• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurky
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní okurky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na dno sklenice
    • 5
      ks pepř celý
    • 6
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • skořice
    • mrkev
    • 3
      cibule
    • kopr
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • feferonka kolečko
  • Nálev
    • 350
      g cukr
    • 150
      g sůl
    • deko
    • voda 3 a 3/4 l
    • ocet 1 a 1/4 l
    • 50
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev rozvaříme, přidáme celé Deko, vlažné nalijeme do sklenic na okurky. Zavařujeme 20 minut na 80°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie L. | 1. 8. 2006 14:43

    Tento nálev dělám běžně, ale z poloviční dávky. Ono je opravdu celkem 5 l tekutiny a na to nemám příslušně vlikou nádobu.Do horkého nálevu vkládám okurky nechám prohřát na teplotu těsně před varem, pak je naskládám do horkých sklenic, včetně kopru, zaliji horkým nálevem až po okraj a zavíčkuji. Už nesteriluji.Je to velice rychlé zavařování, okurky jsou křupavé a nekazí se.

  • Jarda | 1. 8. 2006 10:49

    p. Lorencová díky za stručný a jasný recept (já ho pochopil na první pokus)

  • Hana Lorencová | 29. 7. 2006 09:48

    Čemu v tomto receptu konkrétně nerozumíte? Zapomněla jsem uvést čím nálev do sklenic nalít?

  • emma | 28. 7. 2006 21:16

    vy máte všechno tak divně popsané,paní Lorencová

  • Magda | 12. 7. 2006 11:06

    Jak píše autor v komentáři tři a třičtvrtě litru.

  • Ivana Přikrylová | 11. 7. 2006 17:23

    Taky z toho nejsem moc moudrá 4/4 je podle mě celý litr, to znamená 3 4/4 l vody je tedy celkem 4 l ?

  • Hana Lorencová | 11. 7. 2006 15:53

    V receptu je množství vody chybně uvedeno, správně: 3 3/4 l (tři litry a tři čtvrtě).

  • Alice Gabrielová | 11. 7. 2006 14:14

    Prosím upřesnit - kolik té vody do nálevu? Děkuji !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Feferonka Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sacharín Skořice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Slané lívance

Slané lívance

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

96
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
50
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
47
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
36
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
30
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Pikantní okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact