• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurky
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní okurky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na dno sklenice
    • 5
      ks pepř celý
    • 6
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • skořice
    • mrkev
    • 3
      cibule
    • kopr
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • feferonka kolečko
  • Nálev
    • 350
      g cukr
    • 150
      g sůl
    • deko
    • voda 3 a 3/4 l
    • ocet 1 a 1/4 l
    • 50
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev rozvaříme, přidáme celé Deko, vlažné nalijeme do sklenic na okurky. Zavařujeme 20 minut na 80°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie L. | 1. 8. 2006 14:43

    Tento nálev dělám běžně, ale z poloviční dávky. Ono je opravdu celkem 5 l tekutiny a na to nemám příslušně vlikou nádobu.Do horkého nálevu vkládám okurky nechám prohřát na teplotu těsně před varem, pak je naskládám do horkých sklenic, včetně kopru, zaliji horkým nálevem až po okraj a zavíčkuji. Už nesteriluji.Je to velice rychlé zavařování, okurky jsou křupavé a nekazí se.

  • Jarda | 1. 8. 2006 10:49

    p. Lorencová díky za stručný a jasný recept (já ho pochopil na první pokus)

  • Hana Lorencová | 29. 7. 2006 09:48

    Čemu v tomto receptu konkrétně nerozumíte? Zapomněla jsem uvést čím nálev do sklenic nalít?

  • emma | 28. 7. 2006 21:16

    vy máte všechno tak divně popsané,paní Lorencová

  • Magda | 12. 7. 2006 11:06

    Jak píše autor v komentáři tři a třičtvrtě litru.

  • Ivana Přikrylová | 11. 7. 2006 17:23

    Taky z toho nejsem moc moudrá 4/4 je podle mě celý litr, to znamená 3 4/4 l vody je tedy celkem 4 l ?

  • Hana Lorencová | 11. 7. 2006 15:53

    V receptu je množství vody chybně uvedeno, správně: 3 3/4 l (tři litry a tři čtvrtě).

  • Alice Gabrielová | 11. 7. 2006 14:14

    Prosím upřesnit - kolik té vody do nálevu? Děkuji !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Feferonka Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sacharín Skořice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Chřest na másle

Chřest na másle

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

80
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
60
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
51
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
39
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Pikantní okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact