• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní nakládaný hermelín

autor: bastoch
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní nakládaný hermelín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hermelín (Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
    • slunečnicový olej
    • červené feferonky (Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
    • česnek
    • grilovací koření (Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • nové koření Pár kuliček

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
2
Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).
3
Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Hájková | 6. 6. 2014 19:13

    Zdravím, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  • Jača | 21. 12. 2013 18:03

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  • mája | 16. 10. 2013 14:16

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  • Marek | 23. 11. 2012 11:10

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  • Eva | 7. 8. 2012 12:12

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

  • houba87 | 18. 5. 2012 22:06

    Poprvé jsem ho dělal narychlo s teplým olejem a druhý den byl k jídlu.. Musím uznat, že naprosto luxusní :)

  • Barbora | 30. 8. 2011 17:30

    naloženo a uloženo!!! :-)

  • Idi
    Idi | 26. 8. 2011 18:53

    Naloženo...3 dny to snad vydržíme :-D už se nám sbíhají sliny ;-) Tip se zahřátým olejem a kořením vidím poprvé a proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho.

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:08

    Velmi povedený recept!Dělal jsem již několikrát,hermelín krájím na silnější plátky,může se pak ujídat vidličkou:-).Jiří

  • Cenda Lysak | 25. 11. 2007 17:50

    Eva Kanovska zlobi!

  • Eva Kanovska | 9. 10. 2007 11:50

    My jsme je pripravili pro nase evropske kolegy v kancelari a byly vrcholem vecera. Vzhledem k nepristupnosti nekterych surovin jsme do zahrateho oleje (mimochodem uzasny napad) pridali pouze pepr, bobkovy list a susene pili-pili papricky, zato na podelne rozkrojeny hermelin jsme natreli cesnek s madarskou paprikovou pastou a susenou paprikou a po dvou dnech v lednicce a dvou v pokojove teplote byly akorat - spravna vune i konzistence. Diky za recept!

  • jirIN | 30. 9. 2007 20:06

    Hermelínky nám pěkně zdražují, ale zkusil jsem teď nějakého slovenského příbuzného za levno z Isparu a šlo to taky. Také jsem to poprvé dal do lednice, takže to vydrží déle. Ve špajzu po týdnu to bylo blato, které ani nešlo vytáhnout. V ledničce po 14 dnech ideálka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:38

    Prostě super, nemám další komentáře

  • pavel | 13. 1. 2007 16:11

    já bych to do sebe nacpal dřív než bych je vubec naložil :-)

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2007 11:29

    Jen jsem zapomněla napsat,že Hermelínky byly naprosto vynikající.Nechala jsem je den předtím než šly do nálevu v pokojové teplotě a musím říct,že za dva dny už byly perfektní.Kdyby nebyly tak drahé,jedla bych je od rána do večera.Naštěstí netrpím na žlučník,takže tohle mě trápit nemusí,ale je nás doma víc,kterým Hermelín chutná,takže by nám museli v práci přidat.Tedy myslím peněz a ne práce..o))

  • veficka | 13. 1. 2007 10:21

    skousela jsem a jsou super smakovaly cele rodine

  • Hana Rožníčková | 31. 12. 2006 17:49

    Vynikající záležitost, ovšem pro žlučníkáře zabiják.

  • Honza | 31. 12. 2006 15:15

    mám velkou chuť, když to vše pozoruji

  • Jana Kutačová | 7. 9. 2006 10:06

    Di: držím..o))))

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:43

    luxusní záležitost hlavně k pivku hermelíny nakládám podobně a proto hodnotím za 1 protože jsou opravdu skvělé vřele doporučuji

  • Di | 6. 9. 2006 22:19

    Vydržte, jinak to newbude ono!!!

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 17:16

    Už mám naloženo a stále ty hermelínky pozoruji......No,tak to jsem zvědavá,jestli to do soboty vydržím.Pochybuji!.:o)

  • Hana Petrů | 6. 9. 2006 15:55

    vypadá to velmi dobře.Jdu koupit hermelín

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 10:27

    Tak tomu věřím,že musí být perfektní.Jen to vydržet ty tři dny..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládaný hermelín
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Grilovací koření Hermelín Nové koření Pepř mletý Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Cuketa v sýrovém těstíčku
Cuketa v sýrovém těstíčku

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Havlová (72) vypadá fantasticky: Zázračně omládla! Co za tím stojí?

Havlová (72) vypadá fantasticky: Zázračně omládla! Co za tím stojí?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo…
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní okurkový salát
Pikantní okurkový salát
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact