• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky
    • olej na smažení nebo špek na potření grilu
    • sůl
  • Marináda
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička chilli dle požadované ostrosti, cca rovná
    • pepř mletý půl rovné lžičky
    • muškátový oříšek zhruba na špičku lžičky
    • sůl - pozor na slanost sojovky!

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku.
2
Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice.

RADA: Marinády na gril s ostrosladkou chutí: Recept na krkovičku i kuře

3
Smažíme nebo grilujeme v rozpálené nepřilnavé pánvi s trochou oleje nebo na rozpáleném grilu, kde jsme rošt či mřížku potřeli před grilováním špekem.
4
Podáváme s grilovanou zeleninou, bramborem, zeleninovými saláty, chlebem...

RADA: Jak připravit grilovanou zeleninu, aby chutnala božsky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní plátky

Pikantní plátky

Pikantní pivní žebírka

Pikantní pivní žebírka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli Med Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřová krkovice

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

120
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
119
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
98
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
89
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pikantní marináda na maso
Pikantní marináda na maso
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Pikantní masová směs na topinky -…
Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact