• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní fazolky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní fazolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazolové lusky - mražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 125
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka vegeta

Postup přípravy receptu

1
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 4. 2011 10:29

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:14

    Maso nikde nevidím.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:31

    Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe :))) Pardon :)))

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:28

    Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:19

    Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:17

    Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 23:10

    paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 21:55

    pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !

  • Otakar Novák | 9. 8. 2008 21:28

    Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 20:37

    Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.

  • Tereza J. | 9. 8. 2008 15:20

    Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 :)))

  • Táňa K. | 7. 10. 2007 20:07

    Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.

  • Anonym | 30. 7. 2007 00:37

    1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazolové lusky - mražené Kečup - ostrý Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
26
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
19
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní fazole
Pikantní fazole
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní gyros v housce
Pikantní gyros v housce
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact