• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg paprika žlutá a červená
    • 0,50
      kg bílé zelí
    • 0,50
      kg cibule bílá a červená
    • 0,50
      kg rajčata
    • 125
      ml ocet
    • 14
      g sůl
    • 35
      g cukr
    • 7
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky.
2
Připravíme nálev: svaříme 1/2 l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník. Ve velké míse promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém a chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Americká okurková čalamáda

Americká okurková čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luděk Horák | 18. 9. 2009 09:45

    Kdyby to mělo být půl kila žlutých a půl kila červených paprik, bylo by napsáno po půl kile žlutých a červených paprik. Takto je to množství dohromady.

  • lenka | 7. 9. 2007 21:27

    1/2 kg žlutých a červených paprik jr množství dohromady,anebo půl kila žlutých a půl kila červených?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Cibule Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Umělé sladidlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

75
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem
Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
Pikantní česneková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Pikantní čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact