• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní bramborový guláš

autor: karo.lina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní bramborový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks párek nebo klobáska
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
2
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
3
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
4
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš se smetanou

Bramborový guláš se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ylesev | 12. 1. 2017 09:02

    Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  • Tonda | 19. 11. 2016 16:00

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

  • sally | 26. 5. 2016 14:48

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  • karel | 19. 9. 2014 09:11

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  • Dawson | 11. 7. 2014 08:09

    Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

  • karo.lina | 26. 6. 2014 10:05

    Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

  • Kamil Rýpar | 24. 6. 2014 20:05

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborový Brambory
Pokrmy Z brambor Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Feferonka Instantní jíška Majoránka Máslo Mletá sladká paprika Pálivá paprika Párek Pepř celý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný dort

Ovocný dort

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Melounový salát

Melounový salát

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

70
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
61
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
19
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
15
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
15
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pikant salát
Pikant salát
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact