• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní bramborový guláš

autor: karo.lina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní bramborový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks párek nebo klobáska
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
2
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
3
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
4
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš se smetanou

Bramborový guláš se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ylesev | 12. 1. 2017 09:02

    Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  • Tonda | 19. 11. 2016 16:00

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

  • sally | 26. 5. 2016 14:48

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  • karel | 19. 9. 2014 09:11

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  • Dawson | 11. 7. 2014 08:09

    Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

  • karo.lina | 26. 6. 2014 10:05

    Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

  • Kamil Rýpar | 24. 6. 2014 20:05

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborový Brambory
Pokrmy Z brambor Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Feferonka Instantní jíška Majoránka Máslo Mletá sladká paprika Pálivá paprika Párek Pepř celý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Tzaziky

Tzaziky

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

60
Máslové řízky
Máslové řízky
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Letní těstoviny
Letní těstoviny
26
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pikant salát
Pikant salát
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact