• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
Napište svůj komentář k receptu

Phall (nepálivý)

autor: arides
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Phall (nepálivý)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • základní suroviny
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g kuřecí maso
    • 8
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      ks kapie větší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
  • koření
    • 3
      lžička sůl odhadem
    • 1,50
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 0,75
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      lžička kardamom mletý
  • příloha
    • 4
      ks rýže

Postup přípravy receptu

1
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice, římský kmín, 1 lžíce oleje (ideálně olivový). Necháme v lednici minimálně hodinu odpočívat.
2
Příprava zeleniny: nakrájíme: cibuli, papriku, česnek. Česnek před nakrájením rozdrtit naplocho nožem, aby se uvolnily silice, a následně nakrájet na plátky. Pokud máte tyčový mixér, u krájení se nestresujte s velikostí kousků - v určité fázi se rozmixují.
3
Vaření: Nalijeme na pánev trochu oleje (ne olivový), nasypeme ~2 lžíce hořčičného semínka. Počkáme až semínka lehce změní barvu a začnou skákat z pánve. Přidáme připravené maso a na minutu až dvě ho necháme ze všech stran opékat v hořčičném semínku. Osmahnuté maso dáme stranou.
4
Na pánvi necháme zesklovatět cibulku. Přidáme česnek, po chvilce poprášíme zbylou lžící kurkumy a přidáme lžíci cukru, zamícháme a vhodíme papriku. Posolíme, a chvíli mícháme.
5
Když paprika slehne, nebo jídlo syčí a může se začít pálit, zalijeme sklenkou vody a přidáme rajčatový protlak / pyré, rozmícháme.
6
Dusíme asi 10 minut (alespoň 5).
7
Odstavíme ze sporáku a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
8
Přidáme maso a opět dusíme minimálně 10 minut, než maso změkne.
9
Poté dochutíme solí, cukrem a octem.
10
Pokud je zbylá směs příliš tekutá, můžeme dusit dále, ale pozor, aby se směs vespod nepřipálila.
11
Pálivá verze:
12
Vyměňte libovolné množství červených kapií za feferony / chilli papřičky (podle chuti)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luckygore | 23. 1. 2019 15:08

    Mohu se zeptat co je Phall - nepálivý? Phall byl pro mě vždy synonymum pro maximální, extrémní pálivost. Nepálivý phall je něco jako kuře na paprice bez papriky, koprovka bez kopru a znojemská bez okurky. Pokud v tom není hromada papriček, je to už úplně jiné jídlo a mělo by se to jmenovat jinak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hořčičné semínko Hřebíček mletý Kapie Kardamom mletý Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Ocet Olej Pepř mletý Rajčatové pyré Římský kmín Rýže Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

48
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
41
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Domácí lučina
Domácí lučina
31
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact