• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
Napište svůj komentář k receptu

Phall (nepálivý)

autor: arides
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Phall (nepálivý)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • základní suroviny
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g kuřecí maso
    • 8
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      ks kapie větší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
  • koření
    • 3
      lžička sůl odhadem
    • 1,50
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 0,75
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      lžička kardamom mletý
  • příloha
    • 4
      ks rýže

Postup přípravy receptu

1
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice, římský kmín, 1 lžíce oleje (ideálně olivový). Necháme v lednici minimálně hodinu odpočívat.
2
Příprava zeleniny: nakrájíme: cibuli, papriku, česnek. Česnek před nakrájením rozdrtit naplocho nožem, aby se uvolnily silice, a následně nakrájet na plátky. Pokud máte tyčový mixér, u krájení se nestresujte s velikostí kousků - v určité fázi se rozmixují.
3
Vaření: Nalijeme na pánev trochu oleje (ne olivový), nasypeme ~2 lžíce hořčičného semínka. Počkáme až semínka lehce změní barvu a začnou skákat z pánve. Přidáme připravené maso a na minutu až dvě ho necháme ze všech stran opékat v hořčičném semínku. Osmahnuté maso dáme stranou.
4
Na pánvi necháme zesklovatět cibulku. Přidáme česnek, po chvilce poprášíme zbylou lžící kurkumy a přidáme lžíci cukru, zamícháme a vhodíme papriku. Posolíme, a chvíli mícháme.
5
Když paprika slehne, nebo jídlo syčí a může se začít pálit, zalijeme sklenkou vody a přidáme rajčatový protlak / pyré, rozmícháme.
6
Dusíme asi 10 minut (alespoň 5).
7
Odstavíme ze sporáku a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
8
Přidáme maso a opět dusíme minimálně 10 minut, než maso změkne.
9
Poté dochutíme solí, cukrem a octem.
10
Pokud je zbylá směs příliš tekutá, můžeme dusit dále, ale pozor, aby se směs vespod nepřipálila.
11
Pálivá verze:
12
Vyměňte libovolné množství červených kapií za feferony / chilli papřičky (podle chuti)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luckygore | 23. 1. 2019 15:08

    Mohu se zeptat co je Phall - nepálivý? Phall byl pro mě vždy synonymum pro maximální, extrémní pálivost. Nepálivý phall je něco jako kuře na paprice bez papriky, koprovka bez kopru a znojemská bez okurky. Pokud v tom není hromada papriček, je to už úplně jiné jídlo a mělo by se to jmenovat jinak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hořčičné semínko Hřebíček mletý Kapie Kardamom mletý Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Ocet Olej Pepř mletý Rajčatové pyré Římský kmín Rýže Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Kynutý závin

Kynutý závin

Lívance II.

Lívance II.

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

90
Celerový krém
Celerový krém
43
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
37
"Míša" roláda
"Míša" roláda
37
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
33
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact