• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka pokud mozno pouzijeme semola rimacinata di grano duro
    • 15
      g droždí
    • 400
      ml vlažná voda cca
    • brambory 1 mensi brambora jiz uvarena
    • 1
      lžička sůl 1 lzicka nebo lzice, testo ochutname
    • olivový olej na smazeni

Postup přípravy receptu

1
V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně přidáváme vodu. Těsto má kašovitou konzistenci, je spíše tekuté. Necháme kynout nejméně hodinu na teplém místě.
2
V hrnci s vyššími okraji rozpálíme dostatečné množství oleje, vykynuté těsto trochu promícháme, polévkovou lžící jej po troškách nabereme a s pomocí druhé lžíce necháme sklouznout do oleje. Olej musí být opravdu vařící, těsto do nej vložené se musí okamžitě nafouknout, vytvořená kulička velice rychle zezlátne, obrátíme jí a usmažíme z druhé strany. Vytáhneme a položíme na ubrousek, aby se odsál zbytečný tuk. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
3
Pettole se smaží docela rychle, kuchařka je musi stále hlidat. Podávají se prakticky okamžitě, musí být křupavé zvenku a měkoučké uvnitř. Jedná se o italské tradiční pečivo dělané v období vánočních svátků, a to převážně v krajích Basilicata a Puglia. K přípravě tohoto pečiva se používá mouka semola rimacinata di grano duro, což jest mouka z tvrdé pšenice, která je v Česku k dostání ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Můžete jí nahradit klasickou polohrubou moukou. Do těsta také můžeme přidat kousky ančoviček či pár na kousky rozkrájených nakládaných sušených rajčat. Taktéž můžeme udělat variantu nasladko, v tom případě přidáme do těsta lžíci cukru a hrozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Oběd Večeře Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Polohrubá mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

103
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
60
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
41
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
37
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
33
Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Quinoový salát s hráškem…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petřina jablka v županu
Petřina jablka v županu
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
PHO
PHO
Pho Bo polévka
Pho Bo polévka
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact