• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkový závin II.
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový závin II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový závin II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks prášek do perníku
    • ořechy
    • 2
      lžíce instantní káva
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      kelímek povidla

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho, potřeme povidly (přidejte do nich mletý badyán, krásně je provoní) a posypeme mletými ořechy.
2
Smotáme jako roládu (nemusí se ohýbat konce), potřeme rozšlehaným vajíčkem, pečeme na 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 23:01

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  • Radka Křížová | 23. 12. 2008 11:52

    dělám taky perníkový závin,recept mám od své babičky,ale z trochu jiných surovin-používám chlebovou mouku,sladím jen medem,nepoužívám do těsta žádný tuk ani mléko,těsto se spojí vejcem,žloutkem navíc a hlavně tím medem....někdy musím vyzkoušet s tou kávu,vypadá to zajímavě...ale náplň nechám "naši"-sekané ořechy,rozinky,sušené švestky,povidla a trochu rumu..

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 00:07

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  • Hana Lorencová | 20. 8. 2006 18:54

    Vajíčko se dává do těsta, druhým vajíčkem (rozšlehaným) se závin potře. Tuk do těsta nedávám.

  • Zdena z JM | 17. 8. 2006 13:25

    To vejce, co je uvedeno v surovinách,přijde do těsta a nebo na potření závinu?Pokud přijde do těsta,tak se to asi díky medu,mléku a vejci spojí.Pokud by vejce bylo jen na potření,tak se mi to taky nezdá.Upřesněte,prosím.Díky.

  • Terezie Bartusková | 8. 7. 2006 14:03

    Jak je to s tím tukem? popřípadě jiným "spojovadlem"??? Recept vypadá zajímavě, tak bych jej i zkusila...

  • zdena | 4. 7. 2006 13:44

    nechybí v těstě tuk? myslím že se to nespojí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kakao Med Mléko Ořechy Povidla Prášek do perníku Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

145
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
60
Steakové hranolky
Steakové hranolky
51
Bramborové špalíčky
Bramborové špalíčky
26
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
24
Pastéis de nata
Pastéis de nata

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Perníkový závin II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact