• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce černá káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 400
      g povidla švestková
    • 150
      g vlašské ořechy rozdrobené

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Potřeme vejcem a pečeme přibližně 10 minut na 170 °C, potom teplotu snížíme a pečeme ješte asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2008 09:29

    Závin jsem pekla dneska ráno. Přidala jsem navíc ještě trošičku mléka, aby se to spojilo. Jinak se s těstem pracovalo krásně. Nádherně se vyvalovalo. Záviny nejdřív vypadaly jako nudličky, ale při pečení krásně nabyly. Se švestkovými povidly a podrcenými ořechy je to moc dobrý, podle mne "vánoční" závin. Doba pečení se mi osvědčila. Díky za recept. Ivana

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 22:59

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 00:07

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  • gabca | 21. 1. 2008 18:42

    Testo jsem potrela rybizovou marmeladou s rumem, na to dala napln z uvareneho vanilkoveho pudinku smichaneho s tvarohem a pokladla cernym rybizem..mnamka, co vam budu povidat!=) akorat bych priste do testa dala asi jen pulku cukru..

  • Ivana K. | 12. 9. 2006 08:40

    Přidala jsem několik lžic Hery, aby nebylo těsto suché. Bylo to moc dobré. Jen děti tvrdily, že obyčejný perník proříznutý, potřený marmeládou a politý polevou je lepší. Tak že žádný velký vděk.

  • Jitka HO | 10. 7. 2006 10:07

    Výborné ... včera jsem zadělala a hned pekla z beztuku jsem měla trochu strach tak jsem přidala asi lžíci Hery, místo povidel jsem použila rybízový džem a místo ořechů .. piškotové drobky. Takže jsem vlastně pekla něco úplně jiného ;o)))) Nemělo to chybu.

  • Lucka | 21. 11. 2005 17:23

    Vynikající.......může se do toho přidat co dům dal. Nalámané ořechy, datle fíky, rozinky....Těsto se nesmí vyválet moc placaté. Při pečení závin slehne. Mňááááááááám......

  • Lída M. | 19. 11. 2005 21:56

    Z těch dvou plátů mi vzniknou dvě rolády a nebo pláty slepím a pak sroluji. Závin se mi nepovedl, roztekl se na placek. Nenechala jsem ale těsto uležet ,je sice dobré, ale hodně sladké.

  • MH | 12. 11. 2005 20:30

    Káva se do těsta přidává uvařená, třeba rozpustná.

  • Mirka | 12. 11. 2005 20:26

    DO těsta se opravdu nedává žádný tuk.Těsto může oddychovat v chladu, ale není to nutné.Je to vynikající.

  • Ivka | 9. 11. 2005 20:18

    Aka kava sa pridava do cesta? Uz uvarena alebo 2 PL zomletej kavy?

  • Melánia Fialová | 7. 11. 2005 12:06

    Cesto ozaj neobsahuje tuk. Je to veľmi starý recept, cesto musí však oddychovať 24 hodín v chlade. myslím si, že je zbytočné pridávať kakao a kávu, pretože zaniká špecifická chuť a vôňa perníkového korenia. Nezvyčajné je, že orechy sa dávajú len polámané, nie pomleté.

  • Věra | 7. 11. 2005 08:53

    Těsto neobsahuje žádný tuk ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Med Mléko Povidla Prášek do perníku Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Lívance II.

Lívance II.

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

55
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
44
Kuře na útěku
Kuře na útěku
36
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Rafaelo kuličky
Rafaelo kuličky
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact