• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový chlebíček s jablky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový chlebíček s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao vrchovaté
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 4
      dl kefír nebo acidofilní mléko či podmáslí
    • 3
      ks jablka oloupaná, nakrájená na malé kostičky
    • rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a olej ušleháme nejlépe ve šlehači, přidáme kakao, opět zašleháme a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, práškem do perníku a oříšky střídavě s kefírem.
2
Nakonec do těsta lehce vmícháme oprané osušené rozinky a nakrájená jablka.
3
Vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
4
Po vychladnutí poléváme libovolnou polevou a sypeme oříšky nebo jenom cukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 25. 10. 2006 16:19

    Dnes jsem upekla, výborný!

  • Lída Š. | 2. 5. 2006 11:04

    Chlebíček jsem pekla a doporučuji péct ve velkém plechu s okrajem. Je toho neuvěřitelně moc. Jinak na natření jsem zvolila pod čokoládovou polevu meruňkový džem s trochou rumu ( perník byl čerstvě pečený) - krásně to vonělo....

  • Jana z VM | 12. 1. 2006 10:28

    Včera jsem chlebíček pekla - výsledek je moc dobrý, taky jsem to vylepšila čokoládovou polevou a navíc jsem jej po mírném vychladnutí rozkrojila a potřela rybízovým želé (domácím). Oříšky jsem dala lískové, ale myslím, že vlašské by byly podstatně výraznější, lískové nebyly moc cítit.Jernom nevím, jak by se chlebíček mohl upéct už za půl hodiny, já jsem jej pekla v chlebíčkové formě novějšího typu - tedy je kratší a vyšší než ten můj starší - a musela jsem jej péct při 160 st. asi 1 hodinu a 20 minut, hodně vyběhl, protože je toho těsta opravdu moc a aby se pěkně propekl, potřeboval déle péci. Výsledek je ale moc, moc dobrý, vláčný a s tím želé a polevou ještě lepší. Korunu by tomu určtiě udělala šlehačka. Hodnotím za 1.

  • Alis | 10. 1. 2006 13:13

    Místo jablek jsem dala okapané kompotované broskve a bylo také výborné, příště vyzkouiším s ananasem

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:50

    Palo má pravdu také je to náš oblíbený recept

  • Palo | 8. 1. 2006 17:03

    Vcera pečené, včera zjedené. Dnes pečené, už zjedené. Výborné, jednoduché, príjemne sladké. Zaraďujem medzi osvedčené recepty.

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:55

    Ještě jsem si vzpoměla - lépe nám chutná s vlašskými ořechy než s lískovými , ale je to asi věc názoru

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:54

    Tento recept dělám s oblibou už dlouho, ale místo jablek položím mezi dvě vrstvy těsta do chlebíčku podélně rozpůlené banány, tak 1 a půl až 2. Nejprve naliju vrstvu těsta, na to položím banány, které před tím trochu pokapu rumem s citronovou šťávou a zaliju zbytkem těsta, povrch uhladím a upeču. Chutná nám to, kdo ale nemá rád chuť rozpečených banánů pro toho to moc nebude a ať zůstane raději u jablek

  • Alina | 21. 6. 2005 17:16

    To mě právě láká, že je málo sladký, hned jdu udělat

  • katka | 21. 6. 2005 15:18

    Na mě byl málo sladký, ale spravila to čokoládová poleva.

  • Luba | 11. 6. 2005 17:14

    Dobré

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:42

    Souhlasím s Alis, také dávám 1 podtrženou

  • Alis | 24. 5. 2005 10:43

    Hodnotím jedničkou podtrženou. Moc se mi chlebíček povedl. Ještě jsem tam přidala 1 lžičku jedlé sody, aby to vyběhlo. protože jsem si myslela, že to ten prášek do perníku a pečiva nevytáhne nahoru. Ale není to potřeba. Byl vysoký až moc, krásně vláčný a chutný. Zase jeden z receptů, které zařadím do těch, které pravidelně dělám. Kdo má rád perník, tak moc doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kakao Kefír Lískové oříšky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

233
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
109
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
102
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
49
Kulajda
Kulajda
40
Plněné batáty
Plněné batáty

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact