• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový chlebíček s jablky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový chlebíček s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao vrchovaté
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 4
      dl kefír nebo acidofilní mléko či podmáslí
    • 3
      ks jablka oloupaná, nakrájená na malé kostičky
    • rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a olej ušleháme nejlépe ve šlehači, přidáme kakao, opět zašleháme a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, práškem do perníku a oříšky střídavě s kefírem.
2
Nakonec do těsta lehce vmícháme oprané osušené rozinky a nakrájená jablka.
3
Vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
4
Po vychladnutí poléváme libovolnou polevou a sypeme oříšky nebo jenom cukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 25. 10. 2006 16:19

    Dnes jsem upekla, výborný!

  • Lída Š. | 2. 5. 2006 11:04

    Chlebíček jsem pekla a doporučuji péct ve velkém plechu s okrajem. Je toho neuvěřitelně moc. Jinak na natření jsem zvolila pod čokoládovou polevu meruňkový džem s trochou rumu ( perník byl čerstvě pečený) - krásně to vonělo....

  • Jana z VM | 12. 1. 2006 10:28

    Včera jsem chlebíček pekla - výsledek je moc dobrý, taky jsem to vylepšila čokoládovou polevou a navíc jsem jej po mírném vychladnutí rozkrojila a potřela rybízovým želé (domácím). Oříšky jsem dala lískové, ale myslím, že vlašské by byly podstatně výraznější, lískové nebyly moc cítit.Jernom nevím, jak by se chlebíček mohl upéct už za půl hodiny, já jsem jej pekla v chlebíčkové formě novějšího typu - tedy je kratší a vyšší než ten můj starší - a musela jsem jej péct při 160 st. asi 1 hodinu a 20 minut, hodně vyběhl, protože je toho těsta opravdu moc a aby se pěkně propekl, potřeboval déle péci. Výsledek je ale moc, moc dobrý, vláčný a s tím želé a polevou ještě lepší. Korunu by tomu určtiě udělala šlehačka. Hodnotím za 1.

  • Alis | 10. 1. 2006 13:13

    Místo jablek jsem dala okapané kompotované broskve a bylo také výborné, příště vyzkouiším s ananasem

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:50

    Palo má pravdu také je to náš oblíbený recept

  • Palo | 8. 1. 2006 17:03

    Vcera pečené, včera zjedené. Dnes pečené, už zjedené. Výborné, jednoduché, príjemne sladké. Zaraďujem medzi osvedčené recepty.

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:55

    Ještě jsem si vzpoměla - lépe nám chutná s vlašskými ořechy než s lískovými , ale je to asi věc názoru

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:54

    Tento recept dělám s oblibou už dlouho, ale místo jablek položím mezi dvě vrstvy těsta do chlebíčku podélně rozpůlené banány, tak 1 a půl až 2. Nejprve naliju vrstvu těsta, na to položím banány, které před tím trochu pokapu rumem s citronovou šťávou a zaliju zbytkem těsta, povrch uhladím a upeču. Chutná nám to, kdo ale nemá rád chuť rozpečených banánů pro toho to moc nebude a ať zůstane raději u jablek

  • Alina | 21. 6. 2005 17:16

    To mě právě láká, že je málo sladký, hned jdu udělat

  • katka | 21. 6. 2005 15:18

    Na mě byl málo sladký, ale spravila to čokoládová poleva.

  • Luba | 11. 6. 2005 17:14

    Dobré

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:42

    Souhlasím s Alis, také dávám 1 podtrženou

  • Alis | 24. 5. 2005 10:43

    Hodnotím jedničkou podtrženou. Moc se mi chlebíček povedl. Ještě jsem tam přidala 1 lžičku jedlé sody, aby to vyběhlo. protože jsem si myslela, že to ten prášek do perníku a pečiva nevytáhne nahoru. Ale není to potřeba. Byl vysoký až moc, krásně vláčný a chutný. Zase jeden z receptů, které zařadím do těch, které pravidelně dělám. Kdo má rád perník, tak moc doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kakao Kefír Lískové oříšky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
41
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
37
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
30
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact