• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkoví šneci bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Perníkoví šneci bez kynutí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do perníku necelý
    • skořice - mletá půl lžičky
    • sůl - špetka
    • 21
      g droždí půl kostky
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 130
      ml mléko cca
    • 100
      ml olej
  • Déle:
    • 25
      g rozpuštěné máslo cca
    • 100
      g cukr krupice cca 80 -
    • skořice - mletá
    • švestková povidla pokud nechceme skořicovou náplň

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přilijeme trochu mléka a rum. Promícháme a necháme droždí jen krátce rozpustit. Pak přidáme zbylé mléko s olejem a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které rozválíme na obdélník, silný cca 5 mm.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem a skořicí. Pak plát těsta srolujeme a pokrájíme na cca 16 plátků, které vložíme do koláčové formy nebo remosky o průměru zhruba 32 cm, kterou jsme si vyložili pečícím papírem nebo vytřeli olejem či máslem.
3
Dáme péct na cca 35 minut do předehřáté trouby na 170 stupňů. Před podáváním s čajem nebo bílou kávou, můžeme posypat moučkovým cukrem.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

4
Kdo chce, může místo cukru se skořicí, plát těsta potřít rumem nebo likérem naředěnými povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Křupaví ořechoví šnečci

Křupaví ořechoví šnečci

Šneci z remosky - na sladko

Šneci z remosky - na sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Perník
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do perníku Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Sůl Švestková povidla Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Jablková roláda

Jablková roláda

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

37
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
30
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
23
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Halina Pawlowská po zdravotních komplikacích: Je jako vyměněná!

Halina Pawlowská po zdravotních komplikacích: Je jako vyměněná!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové sušenky
Perníkové sušenky
Perníkové těstoviny
Perníkové těstoviny
Perníkový dort
Perníkový dort
Perníkový hermelín
Perníkový hermelín
Perníkový koláč (nejen) z remosky
Perníkový koláč (nejen) z remosky
  • Recepty.cz
  • Perníkoví šneci bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact