• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s mandlemi II.
Napište svůj komentář k receptu

Perníkové řezy s mandlemi II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkové řezy s mandlemi II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Lité perníkové těsto:
    • 50
      g hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      sklenice přesnídávka jablečná
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g moučkový cukr
    • voda
    • 0,50
      ks citronová šťáva
    • 50
      g mandle
    • mák barevný

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, jablečnou přesnídávku, kakao, vejce, vlahé mléko a nakonec rozehřátou vlahou Heru. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být řidší konzistence. Pokud máme těsto příliš tuhé, můžeme ho naředit mlékem. Plech na pečení s vyšším okrajem vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do pekáčku a uhladíme. V elektrické troubě pečeme při 150 °C asi 40 minut. Po vychladnutí můžeme potřít citrónovou polevou nebo jenom pocukrovat.
2
Citrónovou polevu připravíme smícháním vody s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká hmota řidší konzistence. Polevu po vymíchání ihned naneseme na moučník a povrch ozdobíme mandlemi a posypeme barevným máčkem.
3
Prášek do pečiva a prášek do perníků proséváme společně s moukou, aby byly rovnoměrně promíchány. Perníky a perníčky můžeme ochucovat nejrůznějšími druhy koření. Nejběžnějším je kombinace skořice, hřebíčku, badyánu a zázvoru.
4
Doba přípravy: 30 minut Doba pečení: při 150 °C asi 40 minut.
5
Tipy a inspirace: přidáme-li při přípravě polevy nepatrně octa, cukr v polevě nebude krystalizovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové placky

Perníkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hera Hladká mouka Kakao Mák Mandle Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Prášek do perníku Přesnídávka jablečná Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
30
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
18
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s mandlemi II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact