• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníková buchta s jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníková buchta s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 200
      g ořechy
    • 3
      lžíce kakao nebo místo kakaa použít nastrouhanou Margotku (tu větší)
    • 6
      ks jablka 5-6

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé kostičky. Mouku s cukrem a s oběma kypřícími prášky smícháme, přidáme vejce, olej, mléko, ořechy, řádně promícháme a polovinu těsta nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu. Do druhé poloviny těsta nasypeme kakao nebo Margotku, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pak navrch nasypeme/rozprostřeme jablka pokrájená na kostičky (nahusto vedle sebe), jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C (horkovzduch) cca 60 min., ke konci teplotu snížíme na 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 1. 4. 2015 09:22

    Asi jste delala neco spatne, nam se povedla na výbornou a misto hladke mouky jsme dali polohrubou

  • Lenka Hr. | 14. 2. 2014 13:56

    no žádná sláva to není a poměry surovin moc nesedí :)

  • Daša | 9. 10. 2013 20:30

    Recept paní Michaely je moc dobrý. :-)

  • Renata | 24. 1. 2013 16:42

    Buchta je příliš vysoka a dá se jist pouze horni polovina. Na te spodní si pochutnal nas hafan. Holt ma lepsi a ostřejší zuby. :-D :-D

  • Monika | 22. 9. 2012 17:02

    Chci se zeptat zda se nesrazi,kdyz jsou ty jabka navrchu?

  • Lucig | 27. 11. 2011 10:13

    Není tam spíš polohrubá mouka? Hladká se mi zdála divná, ale zkusila jsem to přesně podle receptu. A nepovedlo se - celej plech šel do koše :-S Tak jsem se podívala na jiné podobné recepty a všude je polohrubá mouka.

  • Aluška | 15. 10. 2011 19:44

    Právě jsem vyndala buchtu z trouby...poučení pro mě, dát příště poloviční dávku...mám ji hodně vysokou...a jestli je dobrá Vám zatím nepovím..musím počkat až vychladne a ochutná ji můj přítel:)...ten je na sladké..já moc ne..

  • hovno | 9. 10. 2010 14:39

    :-$ :-$ tak to je kekel

  • MIRKA AKRIM | 5. 2. 2010 11:15

    JE TOHO ASI HODNE, DLE MNOZSTVI MOUKY, ALE ASI DOBRE.

  • Michaela Linhartová | 3. 8. 2009 16:11

    Dělám podobnou buchtu, která se jmenuje buchta šup - šup. dám tam 50 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2 vejce, 10 lžic oleje, 250 ml mléka, 2 prášky do pečiva, 2 lžíce kaka, 4 lžíce rumu a 4 jablka velká (ale ty nastrouhám na hrubo). A na to přijde poleva: 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce kaka, 1 lžíce ztuženého tuku, 3 lžíce horké vody

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:06

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

  • Martina Tesařová | 12. 11. 2008 17:02

    Akorát jsem vložila do trouby, tak jsem zvědavá jak dopadne. Po dlouhé době jsem přísady odvažovala, neb jsem nechtěla pochybit a dost mě překvapila hustota těsta. No uvidíme, pak ohodnotím. Každopádně dík za recept, nevím co s jablky, tak se fakt hodil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kakao Mléko Ořechy Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
31
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
26
Houbový guláš
Houbový guláš
25
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka s kokosem a čokoládou
Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,
Perníková bábovka se švestkami - ,…
Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Perníková buchta s vločkovosušenkovým…
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka snadno a rychle
Perníková chaloupka snadno a rychle
  • Recepty.cz
  • Perníková buchta s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact