• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perník
Napište svůj komentář k receptu

Perník

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme, těsto vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 27. 4. 2012 12:45

    Teď jsem dala do trouby, aby bylo něco dobrého na víkend :-) . Přidala jsem tam nastrouhaná jablka, tak jsem zvědavá jaký bude ;-) , určitě výborný :-P Perník miluju.

  • Jiřík | 26. 3. 2012 19:35

    Perník jsem udělal. Povedl se. Je moc dobrý. Zařadím si ho mezi své oblíbené recepty. :-) Dávám ťi 1*

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:41

    ...moučníky ;-)

  • alice bukovská | 28. 8. 2010 13:31

    Perník byl za minutku připraven do trouby! Opravdu velmi rychlé! A k tomu VÝBORNÉ! Také jsem přidala marmeládu a všichni jsme si pochutnali!!!

  • Drahomíra Seidlová | 28. 5. 2010 10:55

    Opravdu super rychlý, dobrý. Všem chutnal, rozkrojila jsem ho a dala borůvkovou marmeládu - pochoutka :-) Děkujeme a dáváme 1*

  • Eva Havlíková | 21. 4. 2009 15:50

    perník je opravdu dobrý a jednoduchý, moc děkuji :)

  • Lucie Blechová | 6. 4. 2009 15:05

    Pekla jsem včera, do těsta přidala trochu rumu a nahrubo nasekaná jádra vlašáků. Po upečení jsem polila čokoládovou polevou, posypala kokosem a po vychladnutí už jen sklízela pochvaly :-)))Jednoduché, rychlé a DOBRÉÉÉÉÉÉ

  • Gabriela Koldová-Ottová | 2. 2. 2009 19:06

    Chtěla bych vyzkoušet tento recept a mám ještě dotaz, tím práškem do perníku máte na mysli kypřící prášek do perníku nebo směs perníkového koření? Děkuji!

  • Pavlína Matasová | 28. 11. 2008 12:24

    Výborné,přidala jsem ještě trochu medu a místo pečícího papíru jsem plech vymazala a vysypala kokosem.

  • Petra Procházková | 23. 10. 2008 13:57

    Naprosto luxusní záležitost a vůbec mi nepřipadá moc sladký ani mastný. JE VYNIKAJÍCÍ! A hlavně - co jako žena v jednom fofru oceňuji nejvíce - RYCHLÝ! Všechno jsem naházela do mísy, ušlehala, nalila na pekáč a za 35min. i s přípravou bylo hotovo. Děkuji!

  • Soňa Šedivcová | 24. 9. 2008 13:27

    Děkuji za recept perník je výborný a hlavně co je pro mne důležité je jednoduchý :-)

  • Eva | 14. 3. 2008 23:57

    Včera jsem pekla, perník je přeslazený(a to jsem dávala cukru méně a nahradila marmeládou) a příliš mastný, příště uberu cukru i oleje...

  • hanka peckova | 1. 2. 2008 11:11

    je to zajímavý a jednoduchý recept...těším se až ho zkusím......

  • L. Burešová | 14. 1. 2008 17:27

    Perník je rychlý a moc dobrý!!! Jen jsem musela dát víc mlíka (ca 1,5 hrnku)

  • stom | 17. 11. 2007 16:29

    Před chvílí jsem dopekl, teď jsme ochutnali. Dávám 1 a děkuji :-)

  • jana komárková | 8. 11. 2007 16:16

    je víborný velmi výborný

  • Jana Kutačová | 6. 11. 2007 11:05

    Naprosto vynikající..o))Přidala jsem do těsta 3 lžíce marmelády a trochu ubrala cukru.Opravdu výborný recept.o))

  • vilda babič | 11. 10. 2007 14:36

    dnes upečeno, skoro spapáno, vynikající !!!! Určitě budu opakovat, Babičová

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:29

    Lenko Kunčická - ale ono není jedno, jaký hrnk se použije, to by bylo jedno jen v případě, že by VŠE bylo měřeno na hrnky. Vzhledem k tomu, že je v receptu nepř. 2 vejce a 1 prdopeč, měla by být velikost hrnku alespoň přibližně řečená. Ten, kdo vaří (peče) často ví, že u "hrníčkových" receptů se předpokládá obyč. hrnek na čaj o objemu cca 0,2 - 0,22 nebo max 0,25 l, ale pokud je někdo začátečník, tak si asi není jist a je schopen použít malý šálek, stejně jako půllitrák. Tak se na Clare tolik nezlob.... :o)

  • Daniela | 24. 5. 2007 14:17

    Dneska jsem dělala, má úspěch, jen cukru jsem dala méně o půl hrnku, ale vylepšila jsem hrstí krájených vlašských ořechů a hrstí rozinek a jedním jablkem nakrájeným na drobné kostečky. Pekla jsem v el. troubě na 170 stupňů 25 minut.

  • Jana Cz. | 22. 5. 2007 20:00

    Clare, dej hrnek 2 - 2,5 dcl, úplně přesně na tom nezáleží. Cukr bych dala klidně krystal. Otázce jaké dát mléko přesně nerozumím - prostě normální mléko. Jestli myslíš tučnost, dej polotučné (1,5 % tuku). Pekla bych cca na 170 - 180 °C, nevím ale jakou máš troubu. A klidně přidej do těsta marmeládu, jak píše Mirka, to je fakt dobré - tak dvě lžíce. Nemám tenhle recept vyzkoušený, ale musí být jedině dobrý podle poměru ingrediencí a je to recept, který ocení každá hospodyně, co nemá času nazbyt - zamíchat a hotovo.

  • Lenka Kunčická | 22. 5. 2007 17:34

    Clare, jste trochu moc puntičkářská! :) Přece je jedno, jak je hrnek velký, hlavně, aby jste nepoužila půllitrák na mouku a šálek na cukr :-D

  • clare | 15. 4. 2007 09:48

    Navíc není ani řečeno jak velký má být hrnek. Možná že je recept dobrý, ale spousta informací u něj chybí.

  • clare | 15. 4. 2007 09:34

    Tvuj recept je strasne nepresny.Nepises jaky cukr se tam ma davat, jake mleko a na kolik stupnu se to ma pect.

  • Lenka Kunčická | 7. 4. 2007 13:06

    Tak tento perník se dá hodnotit jen jediným slovem - VYNIKAJÍCÍ!!!

  • Dana | 6. 1. 2007 21:52

    je skveli potiram ho marmeladou ne coko polevou opravdu skveli recept

  • PAVEL | 30. 10. 2006 16:34

    pernik je super .. chutnal mi a to mi staci..

  • Ivana | 20. 2. 2006 15:50

    U nás vede Perník II. Ale je fakt, že tento jsem nezkoušela.

  • Zuzana Tesárková | 20. 2. 2006 15:07

    mam tento recept zkusit nebo mi doporucite nejaky jiny na pernik?

  • niky | 1. 2. 2006 13:40

    na poprve to bylo dobre a po druhe sem to premnenila a bylo to este lepsi nez to prvni

  • Mirka | 9. 1. 2006 12:41

    Po Vánocích mi zbylo pár perníčků, namlela jsem je a přidala místo 1 hrnku mouky. Taky jsem zvyklá přidávat do těsta marmeládu, lepší je kyselejší (rybíz, povidla). Nakonec jsem ještě perník polila čokoládovou polevou. Během odpoledne byl pryč, a to jsme na něj byli jen dva :o))

  • Kaja | 1. 6. 2005 22:59

    Tak už je vše snězeno :-) sice sem malinko nedochytal teplotu :-) takže nohoře je lehounce chycenej, ale zas sem to přikryl polevou, takže super! Spolubydlicí doporučujou! díky..

  • Kaja | 1. 6. 2005 16:20

    Tak sem to teď dal do trouby :-) vylepšil sem to piškotama s marmeládou co sem čet u jinýho receptu a na druhou půlu sem dal jablíčka, celý znovu polejt těstem... já se těšíííím :-) dam report jak to spolubydlícím chutnalo a jestli se to nespálilo :-)

  • Radka Králová | 16. 3. 2005 19:16

    Trošku jsem ho obměnila - dala jsem hladkou mouku, přidala puding s rumovou příchutí a mleté ořechy, po upečení jsem ho potřela marmeládou a posypala kokosem a jen se po něm zaprášilo...... Naprostá nadýchaná delikatesa! VŘELE DOPORUČUJI!!!

  • Zuzana Krejčová | 8. 3. 2005 10:31

    Já přidávám perníkové koření, hrozinky, ořechy, RUM, kakaový pudinkový prášek po upečení povrch mažu marmeládou a čok. polevou. Používám hladkou mouku.Rodina zkonzumuje třetinu ihned, zbytek další den...

  • nikol | 27. 8. 2004 10:20

    Byl výborný hlavně když jsem do testa pridala rozmlete orisky a polila čokoladovou polevou a posypala kokosem-mnam=)

  • Martina | 21. 7. 2004 12:03

    Ještě lepší je s medem, byl by obyčejný, ale vylepšila jsem ho čokoládovou polevou, vyrobenou z rozpuštěné hořké čokolády v troše vody.

  • Hana Janů | 11. 6. 2004 22:10

    Nic moc, znám lepší perníky, je to taková klasika

  • Daniela | 10. 6. 2004 12:46

    Já dělám perník s pudinkovým práškem. Není to dusivka, je výborný a vydrží dlouho vláčný.

  • Kytka | 7. 6. 2004 08:35

    Nemá být v perníku med?

  • Lenka | 6. 6. 2004 18:58

    Vynikajici recept, vsem to hrozne chutnalo.

  • Irena Veselá | 4. 6. 2004 10:53

    Teda, nevím kde jsem udělala chybu, ale 3 den se nedal konzumovat bez čaje, protože hrozilo zadušení drobkem. Výroba je sice rychlá, ale perník si představuju jinak.

  • Jarmila Křížová | 3. 6. 2004 21:07

    Dobrý,já bych ho polila bílou čokoládovou polevou,kterou lehce vyrobíme,když si koupíme vanilkovou pochoutku-tuková bílá čokoláda a tu rozpustíme ve vodní páře

  • Naďa Kormaníková | 2. 6. 2004 08:29

    Je výborný, potřela jsem jej navíc citrónovou polevou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Čebureky

Čebureky

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Litá buchta

Litá buchta

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact