• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perník
Napište svůj komentář k receptu

Perník

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme, těsto vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 27. 4. 2012 12:45

    Teď jsem dala do trouby, aby bylo něco dobrého na víkend :-) . Přidala jsem tam nastrouhaná jablka, tak jsem zvědavá jaký bude ;-) , určitě výborný :-P Perník miluju.

  • Jiřík | 26. 3. 2012 19:35

    Perník jsem udělal. Povedl se. Je moc dobrý. Zařadím si ho mezi své oblíbené recepty. :-) Dávám ťi 1*

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:41

    ...moučníky ;-)

  • alice bukovská | 28. 8. 2010 13:31

    Perník byl za minutku připraven do trouby! Opravdu velmi rychlé! A k tomu VÝBORNÉ! Také jsem přidala marmeládu a všichni jsme si pochutnali!!!

  • Drahomíra Seidlová | 28. 5. 2010 10:55

    Opravdu super rychlý, dobrý. Všem chutnal, rozkrojila jsem ho a dala borůvkovou marmeládu - pochoutka :-) Děkujeme a dáváme 1*

  • Eva Havlíková | 21. 4. 2009 15:50

    perník je opravdu dobrý a jednoduchý, moc děkuji :)

  • Lucie Blechová | 6. 4. 2009 15:05

    Pekla jsem včera, do těsta přidala trochu rumu a nahrubo nasekaná jádra vlašáků. Po upečení jsem polila čokoládovou polevou, posypala kokosem a po vychladnutí už jen sklízela pochvaly :-)))Jednoduché, rychlé a DOBRÉÉÉÉÉÉ

  • Gabriela Koldová-Ottová | 2. 2. 2009 19:06

    Chtěla bych vyzkoušet tento recept a mám ještě dotaz, tím práškem do perníku máte na mysli kypřící prášek do perníku nebo směs perníkového koření? Děkuji!

  • Pavlína Matasová | 28. 11. 2008 12:24

    Výborné,přidala jsem ještě trochu medu a místo pečícího papíru jsem plech vymazala a vysypala kokosem.

  • Petra Procházková | 23. 10. 2008 13:57

    Naprosto luxusní záležitost a vůbec mi nepřipadá moc sladký ani mastný. JE VYNIKAJÍCÍ! A hlavně - co jako žena v jednom fofru oceňuji nejvíce - RYCHLÝ! Všechno jsem naházela do mísy, ušlehala, nalila na pekáč a za 35min. i s přípravou bylo hotovo. Děkuji!

  • Soňa Šedivcová | 24. 9. 2008 13:27

    Děkuji za recept perník je výborný a hlavně co je pro mne důležité je jednoduchý :-)

  • Eva | 14. 3. 2008 23:57

    Včera jsem pekla, perník je přeslazený(a to jsem dávala cukru méně a nahradila marmeládou) a příliš mastný, příště uberu cukru i oleje...

  • hanka peckova | 1. 2. 2008 11:11

    je to zajímavý a jednoduchý recept...těším se až ho zkusím......

  • L. Burešová | 14. 1. 2008 17:27

    Perník je rychlý a moc dobrý!!! Jen jsem musela dát víc mlíka (ca 1,5 hrnku)

  • stom | 17. 11. 2007 16:29

    Před chvílí jsem dopekl, teď jsme ochutnali. Dávám 1 a děkuji :-)

  • jana komárková | 8. 11. 2007 16:16

    je víborný velmi výborný

  • Jana Kutačová | 6. 11. 2007 11:05

    Naprosto vynikající..o))Přidala jsem do těsta 3 lžíce marmelády a trochu ubrala cukru.Opravdu výborný recept.o))

  • vilda babič | 11. 10. 2007 14:36

    dnes upečeno, skoro spapáno, vynikající !!!! Určitě budu opakovat, Babičová

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Petr | 9. 9. 2007 11:07

    Vynikající.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:29

    Lenko Kunčická - ale ono není jedno, jaký hrnk se použije, to by bylo jedno jen v případě, že by VŠE bylo měřeno na hrnky. Vzhledem k tomu, že je v receptu nepř. 2 vejce a 1 prdopeč, měla by být velikost hrnku alespoň přibližně řečená. Ten, kdo vaří (peče) často ví, že u "hrníčkových" receptů se předpokládá obyč. hrnek na čaj o objemu cca 0,2 - 0,22 nebo max 0,25 l, ale pokud je někdo začátečník, tak si asi není jist a je schopen použít malý šálek, stejně jako půllitrák. Tak se na Clare tolik nezlob.... :o)

  • Daniela | 24. 5. 2007 14:17

    Dneska jsem dělala, má úspěch, jen cukru jsem dala méně o půl hrnku, ale vylepšila jsem hrstí krájených vlašských ořechů a hrstí rozinek a jedním jablkem nakrájeným na drobné kostečky. Pekla jsem v el. troubě na 170 stupňů 25 minut.

  • Jana Cz. | 22. 5. 2007 20:00

    Clare, dej hrnek 2 - 2,5 dcl, úplně přesně na tom nezáleží. Cukr bych dala klidně krystal. Otázce jaké dát mléko přesně nerozumím - prostě normální mléko. Jestli myslíš tučnost, dej polotučné (1,5 % tuku). Pekla bych cca na 170 - 180 °C, nevím ale jakou máš troubu. A klidně přidej do těsta marmeládu, jak píše Mirka, to je fakt dobré - tak dvě lžíce. Nemám tenhle recept vyzkoušený, ale musí být jedině dobrý podle poměru ingrediencí a je to recept, který ocení každá hospodyně, co nemá času nazbyt - zamíchat a hotovo.

  • Lenka Kunčická | 22. 5. 2007 17:34

    Clare, jste trochu moc puntičkářská! :) Přece je jedno, jak je hrnek velký, hlavně, aby jste nepoužila půllitrák na mouku a šálek na cukr :-D

  • clare | 15. 4. 2007 09:48

    Navíc není ani řečeno jak velký má být hrnek. Možná že je recept dobrý, ale spousta informací u něj chybí.

  • clare | 15. 4. 2007 09:34

    Tvuj recept je strasne nepresny.Nepises jaky cukr se tam ma davat, jake mleko a na kolik stupnu se to ma pect.

  • Lenka Kunčická | 7. 4. 2007 13:06

    Tak tento perník se dá hodnotit jen jediným slovem - VYNIKAJÍCÍ!!!

  • Dana | 6. 1. 2007 21:52

    je skveli potiram ho marmeladou ne coko polevou opravdu skveli recept

  • PAVEL | 30. 10. 2006 16:34

    pernik je super .. chutnal mi a to mi staci..

  • Ivana | 20. 2. 2006 15:50

    U nás vede Perník II. Ale je fakt, že tento jsem nezkoušela.

  • Zuzana Tesárková | 20. 2. 2006 15:07

    mam tento recept zkusit nebo mi doporucite nejaky jiny na pernik?

  • niky | 1. 2. 2006 13:40

    na poprve to bylo dobre a po druhe sem to premnenila a bylo to este lepsi nez to prvni

  • Mirka | 9. 1. 2006 12:41

    Po Vánocích mi zbylo pár perníčků, namlela jsem je a přidala místo 1 hrnku mouky. Taky jsem zvyklá přidávat do těsta marmeládu, lepší je kyselejší (rybíz, povidla). Nakonec jsem ještě perník polila čokoládovou polevou. Během odpoledne byl pryč, a to jsme na něj byli jen dva :o))

  • Kaja | 1. 6. 2005 22:59

    Tak už je vše snězeno :-) sice sem malinko nedochytal teplotu :-) takže nohoře je lehounce chycenej, ale zas sem to přikryl polevou, takže super! Spolubydlicí doporučujou! díky..

  • Kaja | 1. 6. 2005 16:20

    Tak sem to teď dal do trouby :-) vylepšil sem to piškotama s marmeládou co sem čet u jinýho receptu a na druhou půlu sem dal jablíčka, celý znovu polejt těstem... já se těšíííím :-) dam report jak to spolubydlícím chutnalo a jestli se to nespálilo :-)

  • Radka Králová | 16. 3. 2005 19:16

    Trošku jsem ho obměnila - dala jsem hladkou mouku, přidala puding s rumovou příchutí a mleté ořechy, po upečení jsem ho potřela marmeládou a posypala kokosem a jen se po něm zaprášilo...... Naprostá nadýchaná delikatesa! VŘELE DOPORUČUJI!!!

  • Zuzana Krejčová | 8. 3. 2005 10:31

    Já přidávám perníkové koření, hrozinky, ořechy, RUM, kakaový pudinkový prášek po upečení povrch mažu marmeládou a čok. polevou. Používám hladkou mouku.Rodina zkonzumuje třetinu ihned, zbytek další den...

  • nikol | 27. 8. 2004 10:20

    Byl výborný hlavně když jsem do testa pridala rozmlete orisky a polila čokoladovou polevou a posypala kokosem-mnam=)

  • Martina | 21. 7. 2004 12:03

    Ještě lepší je s medem, byl by obyčejný, ale vylepšila jsem ho čokoládovou polevou, vyrobenou z rozpuštěné hořké čokolády v troše vody.

  • Hana Janů | 11. 6. 2004 22:10

    Nic moc, znám lepší perníky, je to taková klasika

  • Daniela | 10. 6. 2004 12:46

    Já dělám perník s pudinkovým práškem. Není to dusivka, je výborný a vydrží dlouho vláčný.

  • Kytka | 7. 6. 2004 08:35

    Nemá být v perníku med?

  • Lenka | 6. 6. 2004 18:58

    Vynikajici recept, vsem to hrozne chutnalo.

  • Irena Veselá | 4. 6. 2004 10:53

    Teda, nevím kde jsem udělala chybu, ale 3 den se nedal konzumovat bez čaje, protože hrozilo zadušení drobkem. Výroba je sice rychlá, ale perník si představuju jinak.

  • Jarmila Křížová | 3. 6. 2004 21:07

    Dobrý,já bych ho polila bílou čokoládovou polevou,kterou lehce vyrobíme,když si koupíme vanilkovou pochoutku-tuková bílá čokoláda a tu rozpustíme ve vodní páře

  • Naďa Kormaníková | 2. 6. 2004 08:29

    Je výborný, potřela jsem jej navíc citrónovou polevou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

90
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
52
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
39
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
36
Srbské rizoto
Srbské rizoto
28
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact