• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníčky - hned měkké
Napište svůj komentář k receptu

Perníčky - hned měkké

autor: Gabriela Že
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 116
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
Perníčky - hned měkké
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 200
      g máslo Může být i olej, nebo jiný tuk.
    • 0,90
      kg hladká mouka Dávám 80dkg a postupně přidávám.
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr Cukr i mouku prosívám.
    • 250
      g med teplý
    • 1
      lžička jedlá soda +1balení Koření do perníku

Postup přípravy receptu

1
Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme placku silnou asi 2-3mm, vykrájíme tvary, které poklademe na pomoučený plech( nebo s pečícím papírem). Pečeme při 200C/7-10min, potíráme rozšlehaným vejcem. Poleva: Rozmixuji přesátý cukr moučka s bílkem a přidávám šťávu s citronu. Hustota se musí vyzkoušet- poleva by neměla ze lžičky stékat, jen mírně jakoby padat.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Perníčky V.

Perníčky V.

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danizela | 2. 12. 2018 17:30

    Jsou opravdu výborné a hned měkké. Přidávám ještě tři lžíce kakaa, mají pak lepší barvu.

  • lumpma | 25. 11. 2018 21:07

    Mají jen jeden problém rychle se ztrácí. Moc děkuju jsou fantastické.

  • Petra Bischof Tomešová | 23. 12. 2015 17:46

    Děláme poprvé a těsto je moc dobře zpracovatelné, už se těšíme, až bude i upečeno ;-)

  • Barča | 13. 12. 2015 20:24

    Super recept! po loňských neuspěšných pokusech o měké perníčky sem konečně narazila na tuten! Všem doporučuji, kdo dodrží suroviny a gramáž si opravdu pochutná!!! :-* :-* :-*

  • erik | 12. 12. 2015 15:00

    Chcem sa opytat ci sa pridava kakao do toho cesta ? :-$ :-\ :-\ <3 <3

  • Bára | 1. 12. 2015 15:42

    všechny ingredience co jsou v rámečku mám použít ?? jestli ano tak tu polevu mám udělat z čeho ???

  • Massachusetts | 1. 12. 2015 08:37

    Zkouseli jsme poprve na velikonoce a testo nam vyhovuje a je nejlepsi co jsme kdy meli, predevsim chutove... A mimo jine mam opravdu spoustu sesitu a knizek o pernickach a tento recept je hodne uzivany. Jedine co jsme pridali jsou dve polevkove lzice rumu a lzice kakaa(extra tmave, spis tak pro barvu). for Ilča: My peceme uz ted(konkretne dnes), nicmene i tyden pred vanoci si to u tohoto testa muzete dovolit for Pavlina Urbancova: At premyslim jak premyslim, nechapu, jak Vam pri tomto mnozstvi a konzistencich ingredienci muze vzniknout drobive testo... :-( A to my delame dvojnasobnou davku, neb peceme i chaloupky z toho testa...

  • Pavlína Urbancova | 29. 11. 2015 13:19

    Těsto jsem nechala odležet do druhého dne - tuhé, drobivé , špatně zpracovatelné.....asi nejhorší konzistence co jsem kdy měla :(

  • Ivka | 28. 11. 2015 14:05

    Perníčky jsem pekla vloni prvně, letos peču znovu. Jsou výborné a hned měkké, takže u nás mizí během pár dní po upečení :) Renato: ingredience výše uvedené jsou do těsta

  • Ilča | 25. 11. 2015 14:37

    můžu se zaptat, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? :-))

  • Ilona | 25. 11. 2015 14:36

    můžu se zaptak, kdy je začínáte péct, když jsou hned měkké? mám je začít péct už teď? :-))

  • Renata | 22. 11. 2015 18:44

    Ty vejce jsou do těsta nebo na potírání?

  • Marťa | 26. 2. 2015 08:46

    Perníčky chválím. jsou výborné :-)

  • TerezaD | 28. 12. 2014 12:18

    Nejlepší perníčky, jaké jsme kdy doma vyzkoušeli. (A že těch pokusů bylo ;-)) Rozhodně doporučuji nebát se a přidat navíc kakao pro hezčí barvičku nebo i skořici pro výraznější chuť. <3 mockrát děkuji za recept!

  • Market | 26. 12. 2014 10:38

    Pernicky luxusni opravdu doporucuji <3 :-[

  • Eva | 18. 12. 2014 14:08

    Může být jaký koliv med?

  • Eva | 18. 12. 2014 14:07

    Může být jaký koliv med?

  • Mirka | 7. 12. 2014 18:28

    perníčky luxusní hoodně se nafouknou a jsou měkké, jen se mě přilepili k sobě nečekala jsem, že tolika nabydou a tvary se tím trochu slejou..ale super

  • kuchařinda | 7. 12. 2014 00:31

    Dělala jsem perníčky poprvé a povedli se mi. Děkuji za výborný recept. :-*

  • Mili | 17. 11. 2014 14:54

    děkuji za recept, perníčky jsou výborné a měkke ihned po upečení, naprostá paráda!

  • ariska | 13. 4. 2014 10:51

    opravdu vyborne, jednoduchy recept, ani jsem mouku a cukr neprosivala. pernicky jsou krasne mekke a velmi dobre . urcite recept pouziji zase na vanocni pernicky. :-) moc dekuji.

  • Máňa | 20. 12. 2013 12:52

    My sme je teda neměly hned měkké, ale chuťově výborné.

  • Magda | 1. 12. 2013 19:56

    Mám recept na perníčky téměř totožný, jen přidávám víc perníkového koření a lžíci kakaa, aby byly perníčky tmavší a jsou výborné. Peču je max 8 minut a hned po upečení potírám rozšlehaným vejcem. Místo másla používám Heru. Těsto mám o šíři 3-4 mm. Vynikající a hned měkké :-P

  • Eva | 21. 12. 2012 20:19

    Tak jsem právě dopekla a dozdobila. A jsou výtečné. Možná jsem mohla dát více perníkového koření, ale i tak mi moc chutnají, uvidíme, co zbytek rodiny. Včera při zpracovávání těsta (v míse) mi přišlo dost "řídké", ale přidala jsem jen trochu mouky a dala do lednice. Druhý den bylo těsto vynikající, krásně se s ním pracovalo. Mám napsáno v sešitku a upeču zase příští rok. Děkuji. 8-) :-)

  • Ookami | 1. 12. 2012 15:53

    Perníčky jsou vynikající. Těsto se lehce zpracovává a opravdu je plech za 7 minut. Z psaného množství mám 9 plechů. Těsto mám o šíři 3-5 mm.

  • kikina | 22. 11. 2012 15:25

    perníčky jsou úžasné a opravdu měkounké akorát je dělám cca 5mm silné.Děti je milujou! Opravdu stačí péct jen pár minut a z uvedené dávky dělám 10-12 plechů!!! ;-)

  • bára | 16. 12. 2011 11:13

    opravdu stačí péct 10 min? přijde mi to děsně málo. děkuji :-)

  • hankahof | 3. 12. 2011 18:38

    Výborný recept, s těstem se báječně pracuje, je vláčné... Dělala jsem z bezlepkové mouky, což je o trošku komplikovanější, a paráda... Chuťově mňam - bojím se, že do Vánoc budu muset udělat ještě jednu dávku ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
51
Boloňské špagety
Boloňské špagety
51
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
49
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
48
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
Perníčky
Perníčky
Perníčky - čerti
Perníčky - čerti
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II.
Perníčky II. - hned měkké
Perníčky II. - hned měkké
  • Recepty.cz
  • Perníčky - hned měkké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact