• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g vepřová panenka
    • 10
      plátek slanina
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g lišky očištěnné
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      ml vepřový vývar
    • 200
      ml smetana
    • 1
      lžíce petželka posekaná. velkolistá
    • 2
      ks rajčata velká, zbavená středů a oloupaná

Postup přípravy receptu

1
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.
2
Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

Vepřové medailonky prokládané rajčaty…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 15. 10. 2014 11:11

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  • Irena | 15. 10. 2014 11:08

    150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:47

    nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

  • jarda | 30. 1. 2013 16:44

    hul ho ;-)

  • Mirka | 4. 1. 2012 20:38

    To je blbej název :-!

  • Katull
    Katull | 13. 3. 2011 09:20

    No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  • Jarka O. | 11. 3. 2011 19:30

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

  • Katull
    Katull | 11. 3. 2011 19:11

    A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

  • Adriana | 11. 3. 2011 18:57

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Květen Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Lišky Máslo Mořská sůl Pepř celý Petželka Rajčata Šalotka Slanina Smetana Tymián Vepřová panenka Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
62
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
42
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
42
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
38
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact