• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
Napište svůj komentář k receptu

Pepřový hovězí krk na másle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g hovězí maso - krk či podplečí
    • sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • hladká mouka
    • máslo + olej
    • 70
      ml smetana ke šlehání cca
    • bylinky nebo česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare (krvavé), takže dva, maximálně 2,5 cm je tak akorát.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Tuk z masa neodkrajujeme, tedy pokud ho není po stranách přespříliš, protože kde je tuk, tam je chuť. Plátky nenaklepáváme, strany nenakrajujeme, jen osolíme a bohatě opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran. Před smažením lehce zaprášíme hladkou moukou.
3
Pánev rozpálíme, přidáme maličko oleje (máslo se s ním nebude přepalovat) a pak i máslo (cca 40 gramů). Do másla položíme připravené plátky a smažíme z obou stran dozlatova. Obracíme pouze jednou, po úplném osmažení, do masa nebodáme vidličkou, ale podebíráme ho.
4
Po osmažení maso vyndáme na předehřátý talíř, do výpeku, pokud jej chceme ještě ochutit můžeme vložit rozmáčknutý stroužek česneku nebo snítku tymiánu, majoránky nebo rozmarýnu, nalijeme smetanu, kterou necháme na mírném ohni zredukovat do krémovější konzistence, případně ještě dosolíme a opepříme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Na talíř k masu dáme přílohu (vařený brambor, šťouchaný, kaši...), maso doplníme připraveným sosem, ze kterého jsme vyndali česnek nebo bylinky, pokud jsme je použili a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Hovězí maso Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

41
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
21
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
21
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblý Přeučil zkolaboval!

Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblý Přeučil zkolaboval!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
Perkelt s tarhoňou
Perkelt s tarhoňou
Perní(č)kový koláč
Perní(č)kový koláč
  • Recepty.cz
  • Pepřový hovězí krk na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact