• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pepřová krkovice na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Pepřová krkovice na houbách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti , silnější, cca 2 x 200 gramů
    • koření - 7 druhů pepře
    • sůl
    • 40
      g uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 80
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g čerstvé houby nebo zmražené
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů.
2
Uzený špek jemně pokrájíme a dáme ho do hrnce se lžičkou oleje a s drobně pokrájenou cibulí. Smažíme téměř dozlatova, pak cibuli nahrneme ke straně hrnce, na dno vložíme připravené plátky, které z obou stran osmažíme dozlatova. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek.
3
Do hrnce přisypeme pokrájené, spařené a scezené lesní houby, přilijeme vývar (cca 2 dl) a dusíme doměkka, za občasného podlití a promíchání.
4
Omáčku zahustíme dle potřeby malým množstvím jíšky, necháme provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky, bramborem...
6
Pokud chceme, můžeme omáčku zjemnit smetanou, ale není to nutné. Omáčka by měla být pikantnější, po pepřích výraznější chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Vepřová krkovice v troubě

Vepřová krkovice v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vepřové
Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Jíška Koření - 7 druhů pepře Olej Plátky krkovičky bez kosti Sůl Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Palačinky snů

Palačinky snů

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
  • Recepty.cz
  • Pepřová krkovice na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact