• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pěnový koláč

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 125
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Dále
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      špetka citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr. Promneme v prstech a vypracujeme hebké těsto, které dáme na 20-30 minut do chladna odpočinout. Mezitím si vymažeme dortovou formu nebo menší hluboký pekáček a zapneme troubu (150°C v horkovzdušné).
2
Těsto vyválíme o kousek větší, než je velikost formy, abychom získali cca 2 cm okraj. Dáme zapéct do rozpálené trouby aspoň na 12-15 minut - pečeme do světležluta. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, ke konci šlehání přisypeme zbytek vanilkového cukru a krupicový cukr dle chuti. Ještě chvíli šleháme, aby se sníh rovnoměrně osladil.
3
Potom vytáhneme z trouby napůl upečený koláč, namažeme ostřejší marmeládou (příliš hustou zředíme trochou horké vody a dobře rozmícháme) a povrch koláče pokryjeme ušlehaným sladkým sněhem. Povrch zlehka uhladíme lžicí. Vrátíme do trouby (teplotu snížíme, cca 125°C v horkovzdušné) a pečeme ještě cca půl hodiny i déle. Sníh by měl zpevnit a na povrchu zezlátnout.
4
Koláč je nejlepší čerstvý, do druhého dne ho uchovejte v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verelin | 22. 5. 2016 14:04

    Výborný! Přesně jako od babičky. Sníh by se měl zapékat pomalu, aby byl pevný, ale měkký.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

122
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
88
Bábovkový dort
Bábovkový dort
28
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
15
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
13
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact