• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pěnový koláč

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pěnový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 125
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 70
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Dále
    • 5
      lžíce rybízová marmeláda
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      špetka citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr. Promneme v prstech a vypracujeme hebké těsto, které dáme na 20-30 minut do chladna odpočinout. Mezitím si vymažeme dortovou formu nebo menší hluboký pekáček a zapneme troubu (150°C v horkovzdušné).
2
Těsto vyválíme o kousek větší, než je velikost formy, abychom získali cca 2 cm okraj. Dáme zapéct do rozpálené trouby aspoň na 12-15 minut - pečeme do světležluta. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků, ke konci šlehání přisypeme zbytek vanilkového cukru a krupicový cukr dle chuti. Ještě chvíli šleháme, aby se sníh rovnoměrně osladil.
3
Potom vytáhneme z trouby napůl upečený koláč, namažeme ostřejší marmeládou (příliš hustou zředíme trochou horké vody a dobře rozmícháme) a povrch koláče pokryjeme ušlehaným sladkým sněhem. Povrch zlehka uhladíme lžicí. Vrátíme do trouby (teplotu snížíme, cca 125°C v horkovzdušné) a pečeme ještě cca půl hodiny i déle. Sníh by měl zpevnit a na povrchu zezlátnout.
4
Koláč je nejlepší čerstvý, do druhého dne ho uchovejte v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou

Smetanový koláč s meruňkami a…

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verelin | 22. 5. 2016 14:04

    Výborný! Přesně jako od babičky. Sníh by se měl zapékat pomalu, aby byl pevný, ale měkký.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Berušky

Berušky

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

111
Dýňová tortila
Dýňová tortila
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
72
Máslové řízky
Máslové řízky
61
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
59
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact