• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Napište svůj komentář k receptu

Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      bílek
    • 280
      g cukr krupice
    • 200
      g lískové oříšky
    • kokos pro další variantu
    • papír na pečení

Postup přípravy receptu

1
Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně prošleháváme do vychladnutí.
2
Na vál nasypáme plátky oříšků, spíše takovou malou hromádku, lžící klademe hmotu a lehce vyválíme malé válečky. Ohneme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vyložený papírem na pečení a sušíme zvolna asi při 100 °C. Po zhruba 30 min. vyzkoušíme, zda jsou uvnitř pěkně prosušené.
3
Další varianta je s kokosem. Při sušení hlídejte, ať se vám kokos nespálí, je háklivý a rohlíčky by nebyly bílé. Doma děláme oboje, ořechy si týden předem krájím na tenoučké šupinky u televize malým ostrým nožíkem. Krájím je v ruce, je to styl jako když škrábete bramboru.
4
Peču asi 14 dní předem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 20. 12. 2010 17:36

    Včera jsem pekla z poloviční dávky, sníh jsem nešlehala nad parou,nechtělo se mi, a navíc to je, jak jsem zjistila,zbytečné.Ze dvou bílků jsem měla stejně rohlíčků jako ze 4 šlehaných nad parou.Jen potřebovaly o něco déle sušit.Příště je zkusím upéct stejně jako cukroví na cca 170°C do zrůžovění.Zkoušela jsem obě varianty- oříškové i kokosové a oříšková varianta je podle nás lepší.

  • svišť | 18. 12. 2010 19:38

    Rohlíčky jsou výborné.Ze 4 bílků jsem měla 2 plechy.Asi budu muset udělat ještě z jedné dávky, taťka už mi jich polovinu snědl (pekla jsem je dnes odpoledne :-)).

  • Sylva Karešová | 11. 12. 2008 15:36

    Bohatě stačí mleté oříšky, dělala jsem tak včera a vypadá to také pěkně, není potřeba se piplat s krájením šupinek.

  • Irena Karlíková | 8. 12. 2008 21:17

    Holky, pěkně jste mě navnadily. Hned zítra to vyzkouším s prckama. Jeden dostane kokos, druhá oříšky (aspoň se nebudou prát) a děj se vůle boží... ;-))

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:29

    Vynikající a snadné!Dávám za 1!!!

  • Jana Kutačová | 6. 12. 2006 23:26

    anonym: obaluji to v jemně mletých oříšcích.S tím kokosem jsem to nezkoušela ,ale letos vyzkouším i tuto variantu.Přiznám se,nikdy mne to nenapadlo.:o)

  • Anonym | 6. 12. 2006 21:21

    Paní Kutačová, ty vlašské ořechy jsou mleté najemno?Děkuji

  • Hana Rožníčková | 4. 12. 2006 17:02

    Teda já nevím nad čím tak koumáte?? Prostě až si z ingrediencí uděláte hmotu, tu vychladíte, tak si na vál dáte strouhané nebo krájené oříšky, z kastrolu vezmete malou lžičkou hromádku a tu obalíte v těch oříšcích a upravíte do tvaru rohlíčku. Dáte sušit do trouby. Holky, doufám, že je to už jasné...

  • Ľýdia | 4. 12. 2006 15:07

    Tak proč tu nekdo píše, že v mletých ořechu se to vyválí,a nekdo v plátcích, a to jedna lžíce, to jeten jeden rohlíček?Promˇinte, taky temu nerozumím.

  • Anonym | 3. 12. 2006 17:47

    Káťo , našlehaná bílková hmota se obalí v oříšcích nebo kokosub,udělá se šulánek,vytvaruje do rohlíčku a potom se dá na plech a suší v troubě,nic se po usušení neobaluje.Napiš,pokud bys něčemu nerozuměla

  • Káťa | 3. 12. 2006 15:37

    Tak temu nerozumím, nejprv se dají namalínke plátky lístkové oříšky, na to ta hmoty - kdy s eudelá rohlíček, dá se sušit a po upečení se toješte obaluje v mletých vlašských ořechu, nebo kokosu? Dejte prosím vědet. Děkuji.

  • Jana Kutačová | 2. 12. 2006 23:01

    Kajko: obaluji převážně ve vlašských,ale když mám nějaký zbytek lískových,klidně přidám.Jinak úplně původní recept co mám já je s vlašskými ořechy.Vůbec nevadí,když se nepodaří rohlíčky(mě osobně málokdy),tak dělám jen takové "šulánky" z toho sněhového těsta a je to úplně stejně dobré a hlavně velice rychlé:o))

  • Kajka | 2. 12. 2006 19:39

    Právě jsem se chtěla zeptat na ty mleté oříšky na obalení a vidím , že je to vyzkoušené. Paní Kutačová, jaké ty oříšky používáte? Lískáče nebo vlašáky? Děkuji

  • Hana Rožníčková | 2. 12. 2006 10:27

    Cukr písek je krupice, mletý je moučka.

  • Jana Kutačová | 2. 12. 2006 09:48

    Dělám tohle cukroví každoročně a mohu jen doporučit.Skladovat se může normálně v krabici na balkóně a obaluji to v mletých oříšcích.Oblíbené cukroví mého manžela:o)

  • Anonym | 1. 12. 2006 23:15

    Cukr písek ja prosím mletý, že ? díky

  • Anonym | 1. 12. 2006 23:13

    Dobrý den, prosím Vás, dá se toto cukroví skladovat s ostaním v krabici na balkoně? Vypadá to moc dobře a chci vyzkoušet. Děkuji Míša

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:23

    Kajko,oříšky neloupu,takže jsou to tenké šupinky oříšků s hnědými krajíčky.

  • Kajka | 24. 11. 2006 21:03

    Šárko, prosím Vás, ty oříšky jsou oloupané? Cukroví vypadá báječně, určitě letos vyzkouším. Děkuji

  • Ivana C. | 24. 11. 2006 07:32

    Vloni přinesl kolega ochutnat - NO BOŽSKÉÉÉÉ!!!!

  • Šárka Tkáčová | 23. 11. 2006 14:00

    Andro,určitě daly, ale ten vzhled toho bílého rohlíčku a těch šupinek , teď jsem na rozpacích , loni jsem neměla digi foťák , fotit budu ale až je budu péci, ale když se obalují v kokosu , tak pro ne ve strouhaných oříšcích.Já mám recept už léta a Vánoce se bez těchto rohlíčků neobejdou .Získala jsem ho tak , že jsem přišla pokecat k sousedce a ta pořád strouhala ty šupiny,ptala jsem se , na co to je a odcházela s receptem.

  • Andra | 23. 11. 2006 12:52

    Nedali by sa použiť mleté orechy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kokos Lískové oříšky Papír na pečení
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Pečený česnek

Pečený česnek

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

65
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
44
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
30
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
27
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
27
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne se špenátem
Penne se špenátem
Pěnový koláč
Pěnový koláč
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
  • Recepty.cz
  • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact