• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
Napište svůj komentář k receptu

Pekingská kachna dle Robina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekingská kachna dle Robina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • skořice
    • hřebíček
    • cayenský pepř
    • 1
      ks pomeranč
    • chilli
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • fenykl
    • 3
      ks kapie 2-3
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • med
    • anýz
    • koriandr
    • 60
      g kešu oříšky
    • koření - wu-fen (směs koření: pepř, glutaman sodný)
    • cukr
    • 1
      ks kachní maso celá kachna nebo větší kuře

Postup přípravy receptu

1
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
2
Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky - nejlépe na třetiny. Po 60-ti minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
3
Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
4
Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
5
Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě "dojít" do křupavoučka ;o) Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslav Matouš | 29. 1. 2016 10:59

    Ahoj,výborný recept pro nás pro ty, co honí vše na poslední chvíli a Pekindskou kachnu chtějí :-[ upéct za 2-3 hodiny. A že není vše k dostání..? ..trocha improvizace neuškodí. Výborně Robine

  • antonda | 6. 11. 2011 09:23

    Tento recept je neobyčejně zcestný a směšný. Obdivuji autora pro jeho odvahu takový blábol vydávat za pekingskou kachnu a ještě se pod to podepsat. Jediný opravdu fungující recept na pravou pekingskou kachnu jsem našel zde: http://pekingska-kachna.howto.cz

  • Robert Nedbal | 23. 2. 2009 18:37

    Koření bohužel u nás není dostupné, ale musí se smíchat. Nějlépe pořídit nějaké kvalitnější čínské koření , třeba i dražší nakonec se to na chuti velmi projeví. Chybějící přísady doplnit a dobře promíchat. Při tomto postupu získáte koření asi na dvakrát.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:33

    Dle mých znalostí není u nás koření wu fen běžně k dostání. Možná jako akční sezóní zboží v některých středně velkých prodejnách jako Lidl či Plus, ti občas mají asíjské týdny, ale nevim...takže asi nezbývá nic jiného než si to namíchat. Leda, že by autor měl nějaký tip na prodejnu, o které nevím.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:29

    Zajímavá variace, která se značně liší od originálního receptu pekingské kachny. Nicméně to může být dobré. :-)

  • Jana Remková | 26. 1. 2008 10:38

    To koření smíchat,nebo se dá v tomhle složení koupit?Já jsem to nikdy neslyšela,ale mrknu se tedy,ale v Albertu určitě není. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cayenský pepř Chilli Cibule Cukr Fenykl Hřebíček Jarní cibulka Kachní maso Kapie Kešu oříšky Koření - Wu-fen Koriandr Med Muškátový oříšek Pomeranč Skořice Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Dresing

Dresing

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

137
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
95
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
78
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
43
Špagety s nivou a slaninou
Špagety s nivou a…
38
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Přípravy před královským pohřbem vévodkyně z Kentu (†92): Manévry s rakví a soukromé loučení šlechty

Přípravy před královským pohřbem vévodkyně z Kentu (†92): Manévry s rakví a soukromé loučení šlechty

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact