• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pekanový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo (vychlazené)
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na náplň
    • 250
      g ořechy pekanové (půlené nebo nasekané nahrubo)
    • 200
      ml zlatý sirup (lze nahradit medem)
    • 200
      g hnědý cukr
    • 75
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku je nechte odležet v chladu nejméně 1 hodinu (i déle). Pak těsto rozválejte a vmačkejte do kulaté (nejlépe rozevíratelné) formy. Korpus předpečte (asi 10 minut) v troubě vyhřáté na 180 ºC. Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a pořádně promíchejte. Vlijte na předpečený korpus a pečte při stejné teplotě ještě asi 45 minut.
2
----
3
=====Tip=====
4
V jiném typu náplně se přidávají ještě 3 vejce, vznikne tak pevnější hmota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Mandlový koláč s rebarborou

Mandlový koláč s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honey | 16. 10. 2015 18:07

    Kolac jsem delala s medem a byl vyborny. Jen jsem teda davala polovinu cukru. Ale nechapu tech 45min peceni. Uz po 30min jsem mela horni vrstvu orechu spalenou na uhel :/

  • Veronika | 21. 12. 2013 13:04

    Viete mi povedat ako to chuti s tým medom ? Rada by som vyskúšala tuto variantu. Dakujem

  • katuskabeluska | 3. 2. 2012 02:36

    ty pekanové ořechy jde nahradit vlašskými...chuť je stejná...já pekanové naopak používám v zahraničí místo vlašských, které tu nejsou moc k dostání :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Moučkový cukr Ořechy pekanové Sůl Zlatý sirup Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
19
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
18
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
Pekingské maso
Pekingské maso
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact